Nomad, Hackerlara Yüzde 10’luk Ödül Teklif Etti • Coinkolik

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para birimi şirketi Nomad, geçtiğimiz günlerde yaşanan 190 milyon dolarlık hackte çalınan fonları kurtarabilmek için hackerlara ödül teklif ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Nomad’dan yapılan açıklamaya göre, çalınan jetonların en az yüzde 90’ını iade eden herkes, saldırgan yerine güvenlik açıklarını tespit etmeye çalışan beyaz şapkalı bir bilgisayar korsanı olarak görülecek. İade edilenden kalan 10 ise ödül olarak verilecek.

Nomad, Hackerları Beyaz Şapkalı Korsan Olarak Tanıyacak

Pazartesi gecesi yapılan hack saldırısını nedeniyle Nomad Blockchain köprüsünde 190 milyon dolarlık zarar ortaya çıkmıştı. Saldırganlar, 190,38 milyonluk hack saldırısından bir gün sonra Nomad’a toplam kaybının yaklaşık yüzde 5’ini iade etti.

İlginizi çekebilir: BitMEX’in Eski CEO’su Hayes’ten ETH Senaryoları

Daha önce bilgisayar korsanlarını tespit etmek için kripto adli tıp uzmanı TRM Labs ve kolluk kuvvetleriyle birlikte çalıştığını söyleyen Nomad; geri alınabilir fonları kabul etmek ve korumak için de kripto platformu Anchorage Digital ile ortaklık kurdu.

Bu ortaklıkla birlikte Nomad’ın başlattığı fırsat, hackerların beyaz şapkalı bilgisayar korsanı olarak görülmesine imkan tanıyacak. Çalınan tokenlerin yüzde 90’ını iade eden saldırganlar, geri kalan yüzde 10’lık kısmı vermek zorunda değil. Nomad, bunu bir ödül olarak nitelendiriyor.

Nomad CEO’su Pranay Mohan yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Beyaz şapkalıları kovuşturmayacağız. Ancak diğer tüm kötü niyetli aktörleri yasalar çerçevesinde sonuna kadar takip etmek için ortaklarımız, istihbarat şirketlerimiz ve kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

Haber Kaynağı www.coinkolik.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Nomad, Hackerlara Yüzde 10’luk Ödül Teklif Etti • Coinkolik
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!