Solana Cüzdanlarına Milyon Dolarlık Hack Saldırısı • Coinkolik

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz dönemlerde birkaç kez kesintiye uğrayan Solana’nın başını bu kez milyon dolarlık hack saldırısı ağrıtıyor. Solana ekosistemi en son istismarın kurbanı gibi görünüyor. Şu ana kadar 8 binden fazla cüzdanın güvenliğinin ihlal edildi ve saldırının kaynağı bilinmiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Kullanıcılar, Phantom, Slope ve TrustWallet dahil olmak üzere sıcak cüzdanlarından bilgileri olmadan fonlarının çekildiğini bildirdi.

Solana Hack Saldırısında 8 Binden Fazla Cüzdan Ele Geçirildi

Twitter, Solana kullanıcılarının tokenlerin aniden hesaplarından çekildiğini fark eden raporlarıyla dolup taştı. OtterSec’in belirttiğine göre Hala devam eden saldırıda şimdiye kadar 8 binden fazla cüzdan ele geçirildi.

Saldırgan, kullanıcılar adına işlemleri imzalama (yani başlatma ve onaylama) yetkisini elde etti. Bu da tedarik zinciri saldırısı adı verilen bir saldırıda güvenilir bir üçüncü taraf hizmetinin güvenliğinin ihlal edilmiş olabileceğini düşündürüyor.

İlginizi çekebilir: Aleo, Ana Ağ Lansmanından Önce Virtual Machine’i Test Edecek

Saldırıda ağırlık olarak mobil cüzdan kullanıcıları etkilenmiş gibi görünse de gece boyunca yanıt bulunamadı. Saldırganı belirsiz hackte en az 5 milyon dolar değerinde SOL, SPL ve diğer Solana tabanlı token işlemi yapıldı.

En büyük Solana sıcak cüzdanı olan Phantom’un bir temsilcisi konu hakkında şu şekilde konuştu;

“Solana cüzdanlarını etkileyen olayı değerlendiriyoruz ve bunun temeline inmek için ekosistemdeki diğer ekiplerle yakın bir şekilde çalışıyoruz. Daha fazla bilgi topladığımızda bir güncelleme yayınlayacağız” dedi.

DefiLlama’ya göre TVL rakamlarıyla beşinci en büyük blockchain olan Solana, hızlı işlemleri ve düşük ücretleri nedeniyle geçen yıl popülerlik kazandı. Yerel tokeni SOL, saldırıyı takip eden saatlerde yüzde 4 düştü.

Haber Kaynağı www.coinkolik.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana Cüzdanlarına Milyon Dolarlık Hack Saldırısı • Coinkolik
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!