Nomad Hacker’ının 350 Bin Dolarlık Şüpheli Transferi: Kader mi? Para Aklama Yöntemi mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nomad köprüsü üzerinde 2 Ağustos tarihinde büyük bir hack saldırısı yaşandı. Olayın ardından gerçekleşen bir transfer, Reddit kullanıcılarının gündemine oturdu.

Söz konusu kripto para transfer işlemi, saldırıdan yaklaşık 12 saat sonra gerçekleşti. Nomad saldırısına ait olduğu bilinen bir Ethereum (ETH) cüzdanı, başka bir cüzdana para transferi yaparken 350 bin dolarlık işlem ücretinin “yandığı” kayıtlara geçti. Yaklaşık 215 Ethereum değerinde olan bu hatalı işlem, bazı Reddit kullanıcıları tarafından “saldırganlar hak ettikleri cezayı kaderden buldular” şeklinde yorumlandı.

Reddit kullanıcıları tarafından yapılan dikkat çekici yorumlar şu şekilde:

Karmanın nasıl çalıştığını burada görebilirsiniz. İlahi adalet.

Bir diğer yorum ise;

Hak ettiklerini buldular. Masum insanların paralarını çalmamalıydınız.

Fakat spekülasyonlar sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. Diğer yandan bir takım kullanıcılar ise, bu işlemin bir para aklama operasyonu olduğunu düşünüyor. Ethereum ağı üzerinde hata vermiş gibi görünen bu işlem aslında tümüyle bir yanılsama ve para aklama işleminin ta kendisi olarak lanse ediliyor.

Ters köşe! Bu saldırgan madencilik yapıyor.

Transferin gerçekleştiği esnada Ethereum ağı üzerindeki işlem ücretinin 18 gwei olduğunu belirten kullanıcılar, bu denli yüksek bir işlem maliyetinin mümkün olmadığını öne sürüyor.

Kesinlikle ters köşe. Bu transfer işlemi bir kara para aklama olayı. O esnada işlem ücreti 18 gwei’ydi. İşlem ücreti 18 gwei iken hiçbir işlemin maliyeti 350 bin dolar tutamaz. Hacker, madencilik yaparak kripto paraları akladı.

Her iki tarafında konuyla ilgili iddiaları devam ederken, yetkililer tarafından herhangi bir açıklama gelmedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Nomad Hacker’ının 350 Bin Dolarlık Şüpheli Transferi: Kader mi? Para Aklama Yöntemi mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!