Hackerlar, Nomad’a 9 Milyon Dolar İade Etti • Coinkolik

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nomad Blockchain köprüsünde yaklaşık 190 milyon dolarlık vurgun yapan hackerlar, Nomad’a 9 milyon dolar geri gönderdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Pazartesi gecesi yapılan hack saldırısını nedeniyle Nomad Blockchain köprüsünde 190 milyon dolarlık zarar ortaya çıkmıştı. Saldırganlar, 190,38 milyonluk hack saldırısından bir gün sonra Nomad’a toplam kaybının yüzde 5’ini iade etti.

Nomad, Hack Saldırısını Çözmek için Kolluk Kuvvetleriyle Çalışıyor

Blockchain güvenlik şirketi PeckShield, yaşanan hack saldırısında toplam kaybın yaklaşık yüzde 4,75’ine denk gelen 9 milyon doların iade edildiğini söyledi. Birden fazla adresten geri gönderilen paraların çoğunu (3,78 milyon USDC ve 2 milyon USDT) stablecoin’ler oluşturuyor.

İlginizi çekebilir: ENS Kayıtları 1.8 Milyonu Aştı

Saldırganların izini sürmek için gücünü artıran Nomad ilk olarak Twitter üzerinden, “beyaz şapka korsanlarından” ve “etik araştırmacılardan” fonları iade etmelerini istedi.

Twitter’da yapılan açıklamada ise şöyle deniyor:

“Fonları izlemek için önde gelen bir blockchain analiz firması ve kolluk kuvvetleriyle aktif olarak çalışıyoruz. İlgili herkes önümüzdeki günlerde gerekli önlemleri almaya hazır.”

Yapılan hack saldırısının tek bir kişi tarafından mı yoksa birden fazla kişiyle mi gerçekleştirildiği henüz bilinmiyor. Saldırıya dair ilk gelen verilere göre Blockchain verilerinde işlemlerin birden fazla saldırgan görünümü verilerek yapılmış olabileceği aktarılıyor. Sorun için çözümler üretilirken kripto sorumlusu Anchorage Digital, iade edilen varlıkları idare edecek ve koruyacak.

Haber Kaynağı www.coinkolik.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hackerlar, Nomad’a 9 Milyon Dolar İade Etti • Coinkolik
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!