El Salvador Maliye Bakanı, Bitcoin Kabulü ile İlgili Konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) El Salvador’da yasal olarak belirlenmesi ülkeyi birçok anlamda geliştirdi. El Salvador Maliye Bakanı, ülkenin Bitcoin‘i yasal ihale olarak kabul etme stratejisini savundu. Alejandro Zelaya, Bitcoin’in benimsenmesinin El Salvador’un bankasız nüfusu için faydalı olduğunu söyledi.

El Salvador Maliye Bakanı, Bitcoin Kabulü Zemine Oturuyor

Salvador Ekonomi Bakanı Alejandro Zelaya, kripto para biriminin turizm ve yatırım çektiğini ayrıca büyük ölçüde bankaya erişimi olmayan halka finansal hizmet olanağı sunduğunu belirterek hükümetin Bitcoin stratejisini desteklediğini belirtiyor.

Alejandro Zelaya Bitcoin‘in benimsenmesinin El Salvador’un bankasız nüfusu için faydalı olduğunu ve ayrıca turizm ve yatırımları çektiğini söyledi.

İlginizi çekebilir: Meta Venture Fund, İstanbul’u Web3 Merkezi Yapmayı Hedefliyor

Zelaya, Bitcoin‘in benimsenmesi hakkında şu ifadeleri kullandı:

Yeni teknolojiler, insanların önceki yıllarda web siteleri ve dijital iş gibi şeylerden nasıl korktuklarını gösterdi, ancak zaman içinde gerçekliğin kendini dayattığı görüldü.

Son olarak hatırlatmak gerekirse El Salvador, kripto para benimsemesi nedeniyle ana akım finans kurumlarından eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Ocak ayında Uluslararası Para Fonu (IMF) ülkeyi Bitcoin’in yasal ihale statüsünü durdurmaya çağırdı.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador Maliye Bakanı, Bitcoin Kabulü ile İlgili Konuştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!