Bitcoin kilit trend çizgisine tutunmaya çalışıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), doların 14 Temmuz’da son 20 yılın rekorunu tazelemesi ile birlikte 20.000 doların altına odaklanmaya başladı.

BTC/USD paritesinin 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

DXY’te hareketlilik büyük para birimlerini etkiledi

Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, dün açıklanan ve enflasyonun son 40 yılın en yüksek düzeyine ulaştığını ortaya koyan TÜFE verilerinin tetiklediği düzeltmeden sıyrılmaya başladı.

Kısa bir süreliğine 19.000 doların altına gerileyen parite, daha sonra 20.000 doların üzerine sıçradı ve ardından psikolojik öneme sahip fiyat seviyesinin altında konsolide olmaya başladı.

Zincir üstü analiz kaynağı Material Indicators, haziran ortalarından beri mevcut kilit yükselen trend çizgisi söz konusu olduğunda, BTC fiyat hareketi için “tamam mı devam mı” noktasına geldiğimizi düşünüyor.

14 Temmuz itibarıyla bu trend çizgisi 19.600 dolarda yer alıyor ve BTC/USD paritesi de bu seviyeye destek olarak tutunuyor.

Gut check time for #Bitcoin bulls fighting for the trend line. #FireCharts pic.twitter.com/AUJmKXClU9

— Material Indicators (@MI_Algos) July 13, 2022

Doların sahneyi devralması ile birlikte, kripto piyasalarının önemli bir hareket gösterme ihtimali de azaldı.

Yeni TÜFE verilerinin açıklanmasının ardından güç kaybeden ABD Doları Endeksi (DXY), bu yıl çoğu zaman olduğu gibi güçlü bir geri dönüş yaparak 2002’den beri görülmemiş bir seviyeye ulaştı.

Son 24 saatte yüzde 1’den fazla artış gösteren endeks, 108,64 puanı gördü.

ABD Doları Endeksi’nin (DXY) 1 saatlik mum grafiği. Kaynak: TradingView

Doların güç kazanması, Bitcoin ve riskli varlıklara kısa vadeli negatif etkinin ötesinde, diğer büyük para birimleri için de kötü haber anlamına geliyor. BTC yorumcuları, özellikle de Japon yenine odaklanıyor.

Popüler Twitter hesabı Stack Hodler, “Yen yine hasar alıyor. Japonya Bankası (BoJ) ise dondu kaldı, Fed’in dönüş yapmasını bekliyor. O zamana kadar para birimlerini mahvetmeye devam edecekler çünkü başka seçenekleri yok,” açıklamasında bulundu.

“BoJ + Yen, ECB + Euro’nun geleceğinden bir kesit. Bitcoin’in neden önemli olduğunu anladınız mı?”

Kimi yorumcular da Fed’in enflasyonu şişiren faiz oranı artırımlarına 2022 sonuna doğru ara vermekten başka seçeneği olmayacağına inanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin kilit trend çizgisine tutunmaya çalışıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!