Güney Afrika, Kripto Paraları Düzenlemeye Hazırlanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamalara göre Güney Afrika, kripto para kullanımını yasal olarak düzenlemeye hazırlanıyor.

Kuben Naidoo, bir webinar sırasında yaptığı konuşmada, “Görüşümüz zaman içerisinde değişti. Artık (kripto paraları) birer finansal varlık olarak görüyor ve onları buna uygun şekilde regüle etmeyi umuyoruz.” dedi,

Kripto para piyasasında “büyük bir para akışı” olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı, bunların “regüle edilip, ana akımın parçası haline getirilmesinin bir gereklilik” olduğunu vurguladı.

Güney Afrika’daki yetkililer, kripto para piyasasını kapsamlı şekilde düzenlemenin 12 ile 18 ay arasında sürebileceğini düşünüyor. Ancak Merkez Bankası Başkan Yardımcısı’na göre özellikle müşterini-tanı (KYC) ve lisanslandırma ile ilgili bazı düzenlemeler, bundan daha kısa sürede hayata geçirilebilir.

Naidoo, bu düzenlemeler tamamen yerine oturmamışken de “borsaları lisanslandırmaya başlayabileceklerini” söyledi.

Naidoo tarafından yapılan açıklamalar, ülkede kripto para alım-satım platformlarının ne şekilde düzenlenmesi gerektiğiyle ilgili bazı çalışmaların yapıldığını gösteriyor. Naidoo, merkez bankası olarak “borsaların nasıl kontrol edileceği ve ne gibi yükümlülükleri olacağı konusunda bir sonuç elde etmeye çok yaklaştıklarını” söyledi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Afrika, Kripto Paraları Düzenlemeye Hazırlanıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!