Bugün Bitcoin, SHIB ve Altcoinler İçin Bilmeniz Gereken 5 Şey!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, bir bayrak modelinden aşağı yönlü bir kırılma yapmanın eşiğinde duruyor. Bununla birlikte BTC, SHIB ve altcoinler bugün yaşanacak önemli olayları bekliyor. Bunlar arasında ABD TÜFE verilerinin açıklanması, kripto kredi şirketlerinin araştırılması ve CBDC raporu var. Gelin birlikte bakalım.

Bitcoin, SHIB ve altcoinler enflasyon verilerini bekliyor

Piyasalar, önemli bir makro olaydan önce sıklıkla gözlemlenen tipik konsolidasyon modeline girdi. Haziran ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi verilerinin bugün saat 15:30 civarında yayınlanması planlanıyor. Yeni TÜFE verilerinin, önümüzdeki çeyreklerde FED’in sıkılaşmasına ilişkin beklentileri etkileyerek piyasaları değiştirmesi mümkün. Şu anda piyasalar, FED’in faiz oranlarını bu ay 75 baz puan artıracağını öngörüyor. Ek olarak, Eylül ayında ise 50 baz puan artıracağını tahmin ediyorlar. TÜFE’de yukarı yönlü bir sürpriz, beklentilerin artmasına neden olma potansiyeli taşıyor. Bu yaşanırsa Bitcoin, SHIB ve altcoinler için olumsuz sonuçları olması muhtemel.

Bitcoin, en son 20.000 doların biraz altında el değiştiriyordu. Salı günü 19.200 dolarlardaki en düşük seviyelerinden toparlanmasının ardından %3’a yakın bir yükseliş kaydetti. Ancak dünyanın en büyük kripto para birimi bu hafta hâlâ %5,0’a yakın düşüşte. Büyük altcoinler açısından, fiyatlar fazla oynamadı. Ethereum, Binance Coin, Ripple, Cardano, Solana ve Dogecoin çok az değişim kaydetti.

Bitcoin bayrak modelinden aşağı yönlü kırılabilir

ABD TÜFE verileri henüz açıklanmadı. Ancak Bitcoin, buna rağmen önemli bir destek seviyesini araştırıyor. Gerçekten de bazı analistler, Bitcoin’in sözde “düşüş bayrağı” teknik modelinin dezavantajını kırmanın eşiğinde olduğuna dikkat çekti. Adından da anlaşılacağı gibi, bu modelin aşağı yönlü bir kırılması, Bitcoin’in kısa vadeli teknik görünümünde önemli bir bozulmaya işaret edecektir. 18.000 doların ortalarında Haziran ayı sonundaki en düşük seviyelerin test edilmesi mümkün. Bununla birlikte, yıllık 18.000 doların altındaki en düşük seviyelere ilişkin potansiyel bir testin ortaya çıkma potansiyeli de var.

Bitcoin

Kripto para birimine daha uzun bir zaman ufku grafiğinde bakıyoruz. Makro rüzgarların Bitcoin’i yıllık en düşük seviyelerin altına düşürmesi mümkün. Bu durumda Bitcoin, 14.000 doların altını görme potansiyeli taşıyor. Bunun nedeni, 13.800 dolara kadar kayda değer bir uzun vadeli destek seviyesi olmamasıdır. Bu seviye, Haziran 2019’daki en yüksek seviyelerden biri. Sonuç olarak Bitcoin’in aşağı yönlü kırılması SHIB ve altcoinleri de etkileyecektir. Bu durumda genel piyasa aşağı yönlü düşüş kaydedecektir.

ABD, Celsius gibi kripto kredi şirketlerini araştırıyor

ABD Eyaleti Vermont Mali Düzenleme Departmanı (DFR) bir açıklama yaptı. Buna göre, kripto kredi platformu Celsius Network “son derece iflas etmiş” durumda. Yönetim altındaki varlıklara göre en büyük kripto kredi platformlarından biri olan Celsius, “aşırı piyasa koşullarını” gerekçe gösterdi. Ardından bir aydan fazla bir süre önce müşterilerin para çekmesini askıya aldı. Vermont’un DFR’si, firmanın mevduat sahiplerine karşı yükümlülüklerini yerine getirmek için likidite ve varlıklardan yoksun olduğunu söyledi:

“Celsius, müşteri varlıklarını çeşitli riskli ve likit olmayan yatırımlar, ticaret ve borç verme faaliyetlerinde kullandı. Ayrıca, kaldıraçlı yatırım stratejilerini sürdürmek için ek borçlanma için müşteri varlıklarını teminat olarak kullanarak bu riskleri birleştirdi.”

Ek olarak Celsius Network ve diğer kredi platformları, California’daki yetkililerin hedefinde olabilir. Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı (DFPI) Salı günü bir açıklama yaptı. Açıklamasında, ABD merkezli birkaç kripto kredi platformunu araştırdığını duyurdu. California’nın DFPI’si herhangi bir isim vermedi. Ancak müşterilere “faiz getiren kripto varlık hesapları” sunan şirketleri araştırdığını söyledi. Ardından, “müşterilerin platformlarına kripto varlık yatırdıklarında karşılaştıkları riskleri yeterince açıklamamış olabileceklerini” aktardı. Celsius’un yanı sıra, bu ayın başlarında para çekme işlemlerini durduran Voyager Digital’in de ateş hattında olması muhtemel. Bu araştırmalar, Bitcoin, SHIB ve altcoinleri olumsuz etkileme potansiyeli taşıyor.

FED: CBDC’lerin, finansal istikrara yardımcı olması mümkün.

FED tarafından ihraç edilen dijital USD’nin karşıtlarına ve USDT gibi özel stabilcoinlerin savunucularına bir darbe geldi. Yeni bir FED araştırma raporu, ABD merkez bankası dijital dolarının (CBDC) finansal istikrara yardımcı olabileceğini buldu. Buluş, ABD Finansal Araştırma Ofisi tarafından hazırlanan bir makalede yer aldı. Buna göre, “bir CBDC’ye fon akışını gözlemlemek, politika yapıcıların bir işlemin ne zaman daha hızlı devam ettiğini anlamalarına ve sorunlu bankaları daha erken çözüme kavuşturmalarına olanak sağlayabilir”.

Coinshares: Kurumsal yatırımcılar Ethereum’a dönüyor

CoinShares’in en son haftalık fon akışı raporunu yayınladı. Buna göre, Ethereum tabanlı finansal ürünler, geçen hafta art arda üçüncü hafta 7.6 milyon dolarlık giriş gördü. CoinShares’e göre, “girişler, 2022 çıkışlarını 460 milyon dolara ulaşan ardışık 11 haftalık çıkışlara katlandı. Böylece, duyarlılıkta mütevazı bir geri dönüş olduğunu ortaya koyuyor”. CoinShares, duyarlılıktaki değişimin, Ethereum 2.0 ile bağlantılı gibi duruyor. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere Ethereum, şu anda Proof-of-Work konsensüs mekanizmasını kullanıyor. Bununla birlikte, 4. çeyrekte Proof-of-Stake’e geçişini başarıyla gerçekleştirme olasılığı artıyor. ETH 2.0’ın, Bitcoin SHIB ve altcoinler için önemli sonuçlar ortaya çıkarması mümkün.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bugün Bitcoin, SHIB ve Altcoinler İçin Bilmeniz Gereken 5 Şey!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!