Meta, VR Kulaklık Pazarının Yüzde 90’ına Sahip!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta, VR kulaklık pazarının yüzde 90’ına sahip. Sanal gerçeklik gözlükleri uzun süredir hayatımızın bir parçası olmasına rağmen Facebook’un adını Meta olarak değiştirmesi ve metaverse adımlarını genişletmesiyle varlıkları önemli ölçüde arttı. Meta’nın VR kulaklık endüstrisindeki hakimiyeti, en son IDC verileriyle de netlik kazandı.

Mevcut VR Kulaklık Pazar Durumu: Meta Lider

IDC verilerine göre, dünya çapında VR kulaklık sevkiyatları, 2022’nin ilk çeyreğinde 2017’nin aynı dönemine göre %241,6 arttı.

Buna karşılık Meta, Quest 2 ile pazara rakip olarak hakimdi ve pazarın %90’ını oluşturuyor. ByteDance’den Pico, Meta’nın hemen arkasında bulunuyor. Buna karşılık, Pico pazarın yüzde 4,5’ini elinde tutuyor.

IDC’den Jitesh Ubrani dün şunları söyledi:

Meta, metaverse geliştirmeye dolar dökmeye devam ediyor, ancak karlılık pahasına düşük maliyetli donanımı teşvik etme stratejisi uzun vadede sürdürülebilir değil

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, yakın zamanda VR prototiplerini sergiledi. Zuckerberg’e göre Meta, tüketicilere diğer sanal bireylerle aynı odada oldukları izlenimini verecek kadar ikna edici bir teknoloji yarattı.

Elbette VR kulaklıkların artık büyük, pahalı ve düşük çözünürlüklü olduğunu kabul etmek gerekiyor. Buna karşılık, 2022’de VR kulaklık sevkiyatlarının yüzde 26,6 artarak 13,9 milyona çıkması bekleniyor.

Bu durumda odak noktası, bir başka teknoloji devi olan Apple’dır. Apple’ın kendi VR cihazını tanıtması bekleniyor.
Bu sürecin Meta’nın pazar hakimiyetini nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Meta, VR Kulaklık Pazarının Yüzde 90’ına Sahip!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!