Merkez Bankasının Temmuz Ayı Piyasa Katılımcı Anketi Açıklandı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankasının temmuz ayı piyasa katılımcı anketi açıklandı. Temmuz anketine göre piyasanın enflasyon tahminleri yükseldi. TCMB, Temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 69,9 olduğunu açıkladı.

Enflasyon İçin Piyasa Beklentileri Temmuz Ayında Yükseldi

Haziran ayında yüzde 64,5 olan yıl sonu enflasyon tahmini, Piyasa Katılımcıları anketine göre Temmuz ayında yüzde 69,9’a yükseldi.

Piyasa Katılımcıları Anketi – Temmuz 2022: https://t.co/fd9gOmoVoF pic.twitter.com/oWGhaLg4Bw

— Merkez Bankası (@Merkez_Bankasi) July 8, 2022

Reel sektör ve finans sektöründen temsilci ve profesyonellerin de aralarında bulunduğu 48 katılımcının yanıt verdiği Temmuz 2022 Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, 12 aylık TÜFE beklentisi bir önceki ankete göre yüzde 37,91’den yüzde 40,23’e yükseldi. Aynı anket dönemlerinde 24 ay sonra beklenen TÜFE sırasıyla %22,04 ve %24,27 idi.

Yıl sonunda Dolar/TL tahmini 18,9’a yükseldi. Önümüzdeki yıl için beklenti 20,9 TL’ye yükseldi. Bu madde için bir önceki anketin verileri 20.7 TL idi.

Mevcut anket döneminde, 2022 için GSYİH büyüme tahmini, bir önceki anket dönemindeki yüzde 3,5’ten bu anket dönemindeki yüzde 3,6’ya yükseldi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Merkez Bankasının Temmuz Ayı Piyasa Katılımcı Anketi Açıklandı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!