Celsius’a Dava Açıldı: KeyFi Alacaklarını İstiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KeyFi kurucusu Jason Stone Twitter’dan Kripto para şirketi Celsius’a dava açtığını duyurdu.

KeyFi kurucusu Jason Stone, 8 Temmuz tarihli Tweet dizisinde Celcius ile KeyFi arasında geçen anlaşmazlıkları anlatarak haklarını yasalar karşısında arayacağını duyurdu.

KeyFi CEO’su Jason Stone dava sebebi olarak Celsius ile KeyFi partnerliği sırasında Celsius’un KeyFi’ye yanıltmaya yönelik yanlış bilgiler vermesini ve yükümlülüklerini zamanında yerine getirmemesini gösterdi.

Jason’ın verdiği bilgilere göre Celsius, KeyFi ile yaptığı müşteri mevduatlarının yönetilmesi anlaşmasında, KeyFi’ye yönetmesi için verdiği mevduatları hedge etmemişti. Jason tweet’inin devamında, KeyFi’nin, aldığı yanıltıcı bilgiye güvenerek kendi hedge stratejilerini oluşturmamış ve ellerindeki fonu bilinçsiz olarak saf piyasa riskine maruz bırakmış olduğundan bahsetti.

KeyFi tarafından yapılan açıklamaya göre Şubat 2021’in sonunda Celsius’un onlara yanıltıcı bilgi verdiğini keşfetti bu bilginin üzerine Mart 2021’de KeyFi Celsius’la olan iş ilişkisini kesmek istediğini Celsius’a bildirdi. Ancak açık pozisyonları kapatmak için bir süre daha zorunlu olarak beraber çalıştılar.

Nisan 2021’e kadar portföyü 800 milyon dolar büyüttüğünü ifade eden KeyFi, DeFi pozisyonlarını kapatmaya başladıklarında ortaya çıkan zarardan Celsius’un kendilerini sorumlu tuttuğunu belirtti. Celsius bu kaybın sebebinin hırsızlık olduğunu iddia ediyor ve Jason’ın açıklamarına göre Jason’ı hırsızlıkla suçluyordu.

Daha sonrasında kaybı kabul etmelerine rağmen bu kayıptan KeyFi’yi sorumlu tuttular ve tüm yatırım stratejilerini ve risk yönetimini izledikleri gerçeğini görmezden gelmeye başladılar.

Bunun üzerine KeyFi, sorunlarının makul çerçevelerde halledilemeyeceğini düşünerek bu olayın çözülmesi ve Celsius’un KeyFi’nin operasyonlarından dolayı KeyFi’ye olan borçlarını ödemesi için yasal yollara başvurduğunu açıkladı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Celsius’a Dava Açıldı: KeyFi Alacaklarını İstiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!