Bitstamp “aktif olmama ücreti” planlarını tepkilerin ardından rafa kaldırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lüksemburg merkezli kripto para borsası Bitstamp, aktif olmama ücreti uygulama planlarını kullanıcılardan gelen yoğun tepkilerin ardından rafa kaldırdı.

Borsa, haziran ayı sonunda yaptığı duyuruda hesabında 200 Euro veya daha azını bulunduran ve aktif olmayan kullanıcılara ağustos başından itibaren 10 Euro ücret uygulamayı planladığını açıklamıştı.

Aktif olmama ücretinin 1 Ağustos’tan itibaren Bitstamp Limited ve Bitstamp Global Ltd. kullanıcılarına, 6 Ağustos’tan itibaren ise Bitstamp Europe S.A. Müşterilerine uygulanması düşünülüyordu. ABD merkezli Bitstamp kullanıcıları ise uygulanması teklif edilen ücretten muaf tutulmuşlardı.

Borsanın bu adımı sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki aldı ve önde gelen kripto topluluğu üyeleri, borsanın aktif olmama ücreti planlarına karşı çıktı.

This is so disappointing BitStamp

-It’s actually pathetic.

You’re charging the lowest holders approx 5% of their account balance so they are “forced” to trade or stake with you!!??

How is this even legal
https://t.co/DeBicjMIF3

— Crypto Bitlord (@crypto_bitlord7) July 3, 2022

Cointelegraph, böyle bir ceza uygulama kararının ilk olarak nasıl alındığı ve kripto para piyasasındaki mevcut koşulların bu kararda rol oyun oynayıp oynamadığını öğrenmek için Bitstamp ile iletişime geçti.

Borsa sözcüsü, kararın ardındaki asıl nedenin aktif olmayan hesapları yönetmenin getirdiği maliyetler olduğunu açıkladı. Böyle bir teklifi geçtiğimiz yıldan beri düşündüklerini belirten Bitstamp, mevcut piyasa koşullarının kararda etkili olmadığına açıklık getirdi.

Kripto piyasasındaki güncel koşulların pek de iyi olmadığını kabul eden sözcü, Bitstamp’in sayıları günden güne artan zor durumdaki kripto şirketlerinde herhangi bir yatırımı veya alacağı olmadığını ekledi.

Şirket, gelen tepkilerin ardından ücret duyurusunu internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından kaldırdı. Borsa, bazı kullanıcıların ilk duyurunun ardından hesaplarının kapatılmasını dahi talep ettiğini açıkladı.

Bitstamp, 10 Euro ücreti aktif olmayan kullanıcının itibari para hesabından veya bu hesapta cezayı ödemeye yetecek para olmaması halinde eşit değerde kripto para birikiminden tahsis etmeyi planlıyordu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitstamp “aktif olmama ücreti” planlarını tepkilerin ardından rafa kaldırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!