NFT platform savaşları ufukta – DappRadar Raporu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DappRadar’ın 2022’nin ikinci çeyreği için yayımladığı Dapp endüstri raporu, değindiği birçok konunun yanı sıra ilerleyen süreçte bir NFT platform savaşının olabileceğini gündeme getirdi.

Raporda, UniSwap’ın yakın zamanda Genie’yi nasıl satın aldığından ve OpenSea’nın da ilgili hizmetlerini, “çeşitli alım satım platformlarından NFT teklifleri biriktiren” NFT toplama araçlarını da içerecek şekilde genişletmek amacıyla Gem’i satın aldığından bahsedildi. Bu arada Magic Eden ve X2Y2 gibi daha yeni platformlar ise, OpenSea’nın mevcut yüzde 75’lik NFT pazar hakimiyetinden yararlanmaya devam ediyor.

DappRadar, “Bu satın almalar büyük olasılıkla OpenSea ve UniSwap’ı ilerleyen süreçte birbirleriyle doğrudan bir rekabete sokacak,” ifadelerini kullandı. OpenSea ve UniSwap, kripto alanında köklü kuruluşlar olmasına rağmen, ikisi de kripto endüstrisinin dışından rekabetle karşı karşıya. Ayrıca eBay, NFT alanındaki dijital ürün teklif ve yeteneklerini daha da genişletmek amacıyla yakın zamanda Ethereum tabanlı dijital sanat pazarı KnownOrigin’i satın aldı.

OpenSea, çeşitli blockchainler çapında büyüme kaydeden NFT platformlarıyla giderek artan bir rekabet içine giriyor. Raporda, Magic Eden, LooksRare ve X2Y2 gibi rakiplerin gelmesiyle beraber şirketin pazar payında azalma kaydedildiği belirtildi.

CNBC, geçtiğimiz nisan ayında OpenSea’nın 1,5 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğunu bildirmişti. DappRadar’dan alınan son verilere göre, OpenSea’nın kullanıcı sayısı son 30 günde yaklaşık 66 bin artarken Magic Eden’inki ise yaklaşık 273 bin arttı. Alınan veriler ayrıca Magic Eden’in son 30 günde yaklaşık 14,1 milyon işlem gerçekleştirdiğini, OpenSea’da ise bu rakamın sadece yaklaşık 955 bin olduğu gösterdi. Rapor son olarak Magic Eden hesaplarının 2022’nin 2. çeyreğindeki toplam NFT işlemlerinin yüzde 10’unu oluşturduğunu açıkladı.

Diğer haberlere bakıldığında ise Meta’nın kripto para dünyasındaki ilk girişimi Novi pilot cüzdan projesinin, eylül ayında sonlandırılması bekleniyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Ethereum blockchaini üzerindeki ortalama işlem fiyatı, en son Aralık 2020’de kaydedilen 1,57 dolar seviyesine kadar düştü. Ayrıca NFT haberlerinde ise uzmanlar, müzik NFT’lerinin, oluşturucu ve hayranlar arasındaki bağı nasıl geliştireceği konusundaki düşüncelerini paylaştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NFT platform savaşları ufukta – DappRadar Raporu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!