İşletmelerin %85’i kriptoyu müşteri kazanma yolu olarak görüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto piyasası durgunluğunu korurken, kripto ekosistemi büyümeye devam ediyor: Yeni müşteriler kazanmak isteyen işletmeler, yenilik yapmaya ve kripto para ödemelerini entegre etmeyi sürdürüyor.

Veri platformu PYMNTS, piyasa katılımcılarının dijital paralardan ne beklediği ve bunun ödemeler ve işletmelere olan etkisini daha iyi anlayabilmek için Bitpay iş birliğinde bir araştırma gerçekleştirdi.

“Kripto Paralar Ile Ödeme Yapmak” adlı raporda araştırmacılar, yıllık geliri 1 milyar doları aşan işletmelerin yüzden 85’inin yeni müşteriler kazanmak için kripto ödemelerinden yararlanmaya başladığını tespit etti. Diğer yandan, araştırmaya katılan işletme sahiplerinin yüzde 82 kadarı, kriptoyu bir ödeme yöntemi olarak kabul etmelerinin ana nedeninin aracıya olan ihtiyacını ortadan kalkması olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra, araştırmaya katılan işletme sahiplerinin yüzde 77’si, düşük işlem ücretleri nedeniyle kripto ödemelerini kabul etmeye başladıklarını açıkladı. Rapora göre kripto işlemleri, yüzde 1 civarı işlem ücreti ödenmesini gerektiriyor. Genellikle yüzde 1,5 ile 3,5 arası komisyon alan kredi kartı gibi diğer ödeme seçenekleri düşünüldüğünde, bu oran epey düşük kalıyor.

Araştırma kriptoyla ilgili genellikle olumlu bakış acıları ortaya koysa da, katılımcılardan bazıları kripto ödemelerini kabul etmelerinin önündeki en büyük engel olarak teknik zorluk ve engellere işaret etti. Henüz kripto ile ödeme almayan işletme sahiplerinin yüzde 68’i, ödeme sırasında teknolojiden faydalanmanın zorluklarının bu kararı almaya engel olduğunu belirtti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İşletmelerin %85’i kriptoyu müşteri kazanma yolu olarak görüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!