İngiliz kripto kullanıcılarının çoğunun hodler olduğu ortaya çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her Majesty Revenue and Customs (HMRC) tarafından yürütülen ve Kantar UK araştırma ajansının yardımıyla salı günü yayımlanan yeni araştırma verilerine göre, Büyük Britinya’daki kripto varlık sahibi kişiler genellikle kriptoyu “eğlenceli bir yatırım” olarak görüyor.

Yapılan araştırmada, kripto varlıklara sahip olma yaygınlığı, ne tür kripto varlılara sahip olunduğu, tutulan kripto varlıkların miktarı ve kişilerin kripto varlıkları satın almak için hangi platformları kullandığı belirlenmeye çalışıldı. Yapılan ankette, 5916 Britanya vatandaşı yer aldı.

Yayımlanan anket sonucu raporu, Britanya vatandaşlarının yüzde 10’unun elinde kripto para bulundurduğunu, bunların yüzde 55’inin ise kripto paralarını satmadığını gösterdi. Sadece yüzde 7’sinin varlıkları 5 bin sterlinden fazla değere sahipken, varlık sahibi olanların yalnızca yüzde 52’sinin 1000 dolara yakın varlıklarının olduğu belirtildi.

Sürpriz olmayan diğer başka bir sonuç ise, kripto sahiplerinin yüzde 76’sının 45 yaşından genç olduğu ve erkek olduğunu (yüzde 69) gösterdi. Ayrıca, varlık sahibi olanların yüzde 20’sinin de, tercihlerini utility tokenlerden yana kullandığı görüldü.

Rapor, varlık sahiplerinin yaklaşık yüzde 81’inin varlıklarını takas etmek veya satmak için borsaları kullandığını ve bunlar arasından yüzde 68’inin ise merkezi borsaları tercih ettiğini ortaya koydu.

Kripto sahipleri, geçen yıl içinde yüzde 63’ünün kar elde ettiğini, yüzde 14’ünün zarar ettiğini ve yüzde 14’ünün ise ne kar ne de zarar ettiğini belirtti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İngiliz kripto kullanıcılarının çoğunun hodler olduğu ortaya çıktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!