Ünlü Lider, Bitcoin Tahminini ve Yıldız Olacak Altcoin’i Paylaştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ernst & Young’ın küresel Blockchain lideri Paul Brody, Bitcoin küresel bir parasal standart haline gelecek olsaydı, bunun ‘mutlak bir ekonomik felaket’ olacağını söylüyor. Ayrıca Brody, geleceğin yıldızı olacağını düşündüğü altcon’i ve nedenlerini paylaşıyor.

“Bitcoin küresel bir standart olsaydı, ekonomik bir felaket olurdu”

Lider kripto para Bitcoin, varsayılan olarak dijital alanda deflasyonist bir varlık olarak kabul edilir. Bunun kripto dünyasındaki anlamı, arzının sınırlı olması ve yatırımcılar Bitcoin alıp elinde tuttukça arzın azalması ve fiyatların artmasıdır. Paul Brody, yakın tarihli bir röportajda, şunları söylüyor:

Bitcoin gibi deflasyonist sistemler ekonomi için kötü. İnsanların nedenini tartışmak için neredeyse yeterli zaman ve dikkat ayırdığını düşünmüyorum. Bitcoin küresel bir standart haline gelecek olsaydı, bu mutlak bir ekonomik felaket olurdu. Ve dağlar kadar delil var.

Bitcoin

Deflasyonist varlıklar, ekonomik yavaşlamalar sırasında küresel para standartları olarak özellikle korkunçtur. Brody, altın standardının bir nedenden dolayı başarısız olduğunu belirtiyor. Bu bağlamda, geçmişteki en net örneklerden birinin altın olduğunu da sözlerine ekliyor. Paul Brody, görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

İkinci Dünya Savaşı öncesinden, altın gibi deflasyonist sistemlerin ekonomik yavaşlamalar sırasında felaket olduğuna dair kanıtlar var. Bunun nedeni de deflasyonist bir model olması. Para biriminizin yarın bugün olduğundan daha değerli olacağına inanıyorsanız, teşvikiniz onu harcamak değil, biriktirmektir. Bu da talepte bir çöküşe yol açıyor. Bu da ekonomide daha fazla düşüşü tetikliyor ve insanları daha da paranoyak yapıyor.

Bu, Brody’nin küresel ekonomi için ‘ölüm sarmalı‘ olarak adlandırdığı şey. Brody, “İkinci Dünya Savaşı’nın başlangıcında, neredeyse her büyük sanayi ülkesi altın standardını terk ediyor. Kanıtlar, altın standardından ne kadar erken vazgeçerseniz, ekonominizin o kadar hızlı toparlanacağını gösteriyor” diyor.

Paul Brody: Bitcoin dijital altındır!

Bitcoin’in birçok savunucusu, kripto para birimini altın 2.0 olarak adlandırıyor. Brody, bu benzetmeyi adil buluyor. “Bitcoin dijital altındır. İnsanların altının sevdiği özellikleri alıp dijital bir sistemde yeniden yaratmak isteseydiniz Bitcoin yapardınız,” diyor. Brody açıklamalarına şu yönde devam ediyor:

Birçok yönden Bitcoin altından daha iyi altındır. Tek dezavantajı, onu arka bahçenize gömemezsiniz. Ama altın standardına geri dönersek, bu iyi bir şey olmayacak.

Bitcoin

Bitcoin’in popülaritesi son on yılda arttı. Birçok savunucusu onu mevcut küresel para politikası sistemine bir çözüm olarak sundu. Bununla birlikte Brody’ye göre, bir Bitcoin standardını benimsemeye yönelik argümanlar konusunda temkinli olmaya değer. Ünlü lider, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Çalıştığı ekonomi para arzından daha hızlı büyüyorsa, sistem temelde deflasyonisttir. Fed para arzını yılda %1 oranında artırırsa, temelde deflasyonist bir sistemimiz olur. Sistemdeki dolar sayısının biraz arttığı doğru. Ancak ekonomi daha da hızlı büyüyor, bu da mevcut mal ve hizmetlerin onları takip eden dolar sayısından daha hızlı büyüyeceği deflasyonist bir döngüye neden olur. Ve bu nedenle, mal ve hizmetlerin fiyatlarının gerçekten düşmesi gerekecek.

Bitcoin

Mevcut enflasyon sorunu ne kadar kalıcı?

Enflasyon korkusu ve Fed’in agresif faiz artırımlarıyla bunu kontrol altına alıp alamayacağına dair endişeler var. Bu da daha geniş piyasalarda büyük bir oynaklığı tetikledi. Ancak Brody bu anlatıya itiraz ediyor ve şu yorumu yapıyor:

Pandemi sırasında, küresel ekonominin büyük bir yeniden yapılandırılmasından geçtik. Bir gecede, ağırlıklı olarak hizmetlere odaklanan küresel bir ekonomiden mallara odaklanan bir ekonomiye geçtik. Bir yıllık bu süre içinde, bir şeyler yapmaktan bir şeyler satın almaya kadar tüm küresel ekonomiyi yeniden yapılandırdık. Şimdi dönüyoruz ve tam tersini yapıyoruz.

BTC

Dünya, tüm küresel tedarik zincirinin birden çok büyük yeniden yapılandırmasını deneyimledi. Ve bu sefer, bunun büyük miktarda hükümet teşvikiyle geldiğini de sözlerine ekliyor. Brody’e göre, küresel ekonominin bundan yumuşak bir inişle ve enflasyonsuz çıkabileceği fikri gerçekçi değil. Ancak aynı zamanda, dünyanın 1970’lere benzer bir stagflasyonla karşılaşacağı fikri de kesin değil. Paul Brody, bu konuyu, şu şekilde izah ediyor:

Hala takım geçici diyeceğim şeydeyim. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra, benzer bir küresel yeniden yapılandırma yaşadık. Bir sürü silah yapmaktan ve insanlara ‘savaş bonosu alıp harcamayın’ demekten ‘savaş bitti, parti yapalım’a geçtik. Ve dünya, özellikle ABD, enflasyonla oldukça acımasız bir savaştan geçti. Neredeyse üç yıl sürdü ve %18 ile zirve yaptı. Bu, uzun vadeli durgunluğun başlangıcı değildi. Bu, tüm küresel ekonominin kitlesel olarak yeniden yapılandırılmasından kaynaklanan geçici bir olaydı.

Ünlü lider, enflasyonun bu yıl ABD’de %8’in üzerinde zirve yapmış olabileceğine dair işaretler görüyor. Brody, “İkinci Dünya Savaşı sonrası enflasyon döngüsü yaklaşık üç yıldı. Enflasyon döngüsünde bir yılı geride bıraktık. Döngünün %8 civarında zirve yapmış olabileceğine inanmak için iyi kanıtlar var ve yavaş yavaş azalacaktır,” diyor. Brody, hafif bir durgunluk olasılığının olduğunu söylüyor. Ancak işsizliğin muhtemelen olağanüstü düşük kalacağını da sözlerine ekliyor.

Ethereum

Ethereum liderliği alacak mı?

Bununla birlikte, Bitcoin dünyanın en büyük kripto para birimi olmasına rağmen, geleceği ile ilgili bazı kırmızı bayraklar var. Brody, buna ilişkin olarak şu yorumu yapıyor:

Ana kırmızı bayrak, temelde Blockchain’ler sadece dijital varlıklar değil, teknoloji ekosistemleri. Ve Bitcoin’in etrafındaki büyük kırmızı bayrak, teknoloji ekosistemlerinin, ürün ve hizmetler üzerine inşa eden geliştiricilerin sayısı tarafından yaşayıp ölmesidir. Bitcoin’de bunların çoğu olmuyor.

Ethereum

Gelişmelerin ve mühendislik çalışmalarının çoğu Ethereum ekosisteminde gerçekleşiyor. Bitcoin iyi gidiyor gibi görünse de, uzun vadeli geleceği konusunda endişeler olduğunu da sözlerine ekliyor. Genel olarak Brody, Ethereum’un her şeyi devralacak en olası ekosistem olduğunu söyleyerek, multi-chain bir gelecek görmüyor. Buradan hareketle şunları söylüyor:

Ağ etkileri, en büyük ekosistemin zaman içinde kazanma eğiliminde olduğu anlamına gelir. Ethereum en büyük ekosistem. Bir iş kurmaya çalışıyorsanız, işinizi en fazla nakit, en fazla likidite ve en fazla yatırımcı ile ekosisteme kurmak ve dağıtmak istersiniz.

Brody, Ethereum’u internete benzetiyor. Dünyanın 20 farklı ağ standardına sahip olmadığına dikkat çekiyor. Ünlü lider, “30 yıl geriye giderseniz, internet protokolü farklı ağ türlerini birbirine bağlamak içindi. Bugün, farklı ağlar yok. Sadece internet var,” diyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ünlü Lider, Bitcoin Tahminini ve Yıldız Olacak Altcoin’i Paylaştı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!