Solana, %136 Daha Yüksek NFT Hacmi İle Ethereum’u Gerçekten Geçti mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Santiment tarafından yakın zamanda yapılan bir retweet’e göre, Solana tabanlı NFT’lerin hacminin Ethereum’u aştığı görülüyor. Gerçekte, hacim küçük ama kritik bir faktörle farklılık gösterir.

Solana ve Ethereum değil

Tweette gösterilen hacim USD cinsinden değil, blok zincirinin yerel tokeninde hesaplanıyor. Böylece, Ethereum’un yalnızca 550 bin ETH değerinde NFT işlemi gözlemlemesine rağmen, toplam hacim 550 milyon doları aşıyor. Ancak, 1,3 milyon SOL değerinde NFT işlemi, yalnızca 43,39 milyon ABD Doları tutarındadır.

Basitçe söylemek gerekirse, Solana’nın NFT’si hiçbir şekilde Ethereum’unkini geçmedi. Bir cephe hariç. Hafta boyunca Ethereum üzerinde gerçekleştirilen toplam işlemler 500 binin biraz altına kadar çıkarken, Solana sadece bu hafta neredeyse 630 bin işlem kaydetti.

SOL’daki bu %32.6 daha yüksek aktivite, daha düşük maliyetlerin daha yüksek kullanımı çekebileceğini gösteriyor, ancak bu çok fazla bir şey ifade etmiyor.

Solana, %136 Daha Yüksek NFT Hacmi İle Ethereum’u Gerçekten Geçti mi? 5

Makro zaman çerçevesinde, SOL’un NFT pazarı günlük hacim açısından kademeli bir düşüş gözlemliyor.

Son iki ayda, tüm Solana NFT hacminin %98,5’ine hakim olan NFT pazarı MagicEden’de kaydedilen en yüksek hacim, Mayıs ayında da 380 bin SOL (12,6 milyon $) idi.

solanaSolana, %136 Daha Yüksek NFT Hacmi İle Ethereum’u Gerçekten Geçti mi? 6

Özellikle, aynı zaman diliminde SOL’daki günlük NFT alımları %78,85 azaldı. Ancak, OpenSea on Ethereum da benzer bir muamma yaşadığı için Solana bu konuda yalnız değil. 

solanaSolana, %136 Daha Yüksek NFT Hacmi İle Ethereum’u Gerçekten Geçti mi? 7

Mayıs ayında 476 milyon dolar olan Ethereum’daki günlük NFT işlem hacmi, 3 Temmuz’da sadece 15 milyon dolara düştü. Aslında, rakamlar 2,59 milyar dolardan 696 milyon dolara düştüğünden, Nisan’dan Mayıs’a kadar işlem hacmindeki düşüş şaşırtıcı derecede yüksekti.

Ek olarak, bu ayki yayın tarihi itibariyle OpenSea şimdiden 43 milyon dolar değerinde cilt kaydetti. Bu oranda, bu ayın sonunda, pazar sadece 344 milyon dolarlık işlem kaydedecekti.

solanaSolana, %136 Daha Yüksek NFT Hacmi İle Ethereum’u Gerçekten Geçti mi? 8

Ayrıca, daha geniş piyasa aşağı doğru ilerlerken, yatırımcılar kendilerini yalnızca NFT’lerden uzak tutacaklar, bu nedenle rakam doğru olabilir.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.


Post Views:
64

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Solana, %136 Daha Yüksek NFT Hacmi İle Ethereum’u Gerçekten Geçti mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!