Sequoia Capital China yeni yatırım turunda 9 milyar doları hedefliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para dostu risk sermayesi şirketi Sequoia Capital’ın Çin şubesi Sequoia Capital China, Çin merkezli girişimlere odaklanacak dört yeni fon için 9 milyar dolar toplamayı planlıyor.

Sequoia China, konuyla yakından ilgili iki kişiyi kaynak gösteren The Information haberine göre yeni finansman turunda ilk hedefi olan 8 milyar doları aştı.

Habere göre alınacak nihai finansman miktarı, Çinli teknoloji girişimlerine odaklanan tek bir risk sermayesi şirketi tarafından toplanan en büyük sermaye olacak.

Yeni fonlama turu, borsalardaki ciddi değer kaybı ve Çin’in teknoloji şirketlerine uyguladığı baskıya rağmen, yatırımcıların Çin’in teknoloji alanına yatırım yapmaya giderek daha iştahlı olduğunu gösteriyor. Çin hükümetinin uyguladığı bu baskılar, Sequoia’nın küresel rakipleri tarafından yapılan yatırımlarda azalmaya yol açmıştı.

Sequoia China, beklenenden yüzde 50 fazla talep gören yatırım turunu bu hafta içinde kapatmayı planlıyor.

Sequoia China ve Hillhouse gibi büyük risk sermayesi şirketleri, yerel yatırımcılara göre ABD’li çoğu varlık ve emekli fonunun 2022’de Çin’e yatırım yapmayı kesmesine rağmen sermaye bulmaya devam ediyor.

Pekin’den bir yatırımcı, “Yalnızca Sequoia ve Hillhouse şu anda uluslararası yatırım alabilir. Daha az riskli gözüküyorlar,” diye belirtti.

2005’te kurulan ve TikTok işleticisi ByteDance’e yaptığı yatırımla bilinen Sequoia China, dünyanın en büyük teknoloji risk sermayesi şirketlerinden biridir.

Sequoia China, blockchain ve kripto para odaklı bazı şirketlere de yatırım yaptı. Bunlardan biri de, kripto piyasasını kasıp kavuran kredi krizi nedeniyle geçtiğimiz ay çekimleri durdurmak zorunda kalan Babel Finance.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sequoia Capital China yeni yatırım turunda 9 milyar doları hedefliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!