ARK Invest, Bitcoin’e bakışını “nötr-pozitif arası” olarak tanımladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) 20 bin doların altında kalmayı sürdürse de, ARK Investment Management’a göre “nötr-pozitif arası” bir görünüme sahip.

ABD merkezli varlık yönetim devi, “Bitcoin Aylık Raporu”nda BTC fiyatının dip yapmaya yakın olduğunu gösteren işaretlere dikkat çekti.

Bitcoin ayı piyasası büyük oranda geçmiş olabilir

Bitcoin’in en büyük destekçilerinden ARK ve CEO’su Cathie Wood, piyasa genelinde düşüş trendi görülürken dahi BTC yatırımlarını korudu.

Şirketin en büyük kripto paraya olan inancını doğrulayan bu raporda analistler ve araştırma görevlisi David Puell, BTC/USD paritesi dönüş yaşamaya başlamadan önce üzerinden geçilmesi gereken çok az şey olduğunu söyledi.

Raporda “Rekor fiyat seviyesinin yüzde 70 altında görülen Bitcoin, hala bazı önemli seviyelerde veya bu seviyelerin altında seyrediyor: 200 haftalık hareketli ortalama, gerçekleşen fiyat, uzun vadeli (LTH) ve kısa vadeli (STH) birikimcilerin maliyet tabanı ve 2017’nin tepe seviyesi,” diye belirtildi.

“Bu seviyelerin altında seyretmesi olağan dışı ve aşırı fazla satış koşullarının geçerli olduğuna işaret ediyor. Bitcoin, bütün tarihi boyunca yalnızca dört kez bu fiyat seviyelerinin altına geriledi.”

Dolayısıyla analistler, tarihsel olaylar rehber alındığında, düzeltmenin çoğunun çoktan tamamlanmış olabileceğini düşünüyor. Son derece düşük seviyelere gerileyen MVRV oranı ise bunu doğrulayan göstergelerden biri.

Cathie Wood, ARK podcast’inin 1 Temmuz’da yayınlanan son bölümünde şirketin BTC’ye karşı tutumunu “nötr-pozitif arası” olarak tanımladı.

Fiyatta düşüş beklentisi sürüyor

Diğer piyasa yorumcuları da ARK’a benzer açıklamalarda bulunuyor.

16 bin dolara düşüş beklentisi giderek yaygınlaşırken, zincir üstü göstergelerin büyük çoğunluğu daha önce görülmemiş veya ender görülen ölçüde düşük seviyelere geriledi.

$BTC

Lower highs all the time. Pumps have low volume and they look corrective.

Main target remains $15,800-16,200 pic.twitter.com/HNAB8MXQZZ

— il Capo Of Crypto (@CryptoCapo_) July 5, 2022

Popüler yatırımcı ve analist Rekt Capital, “200 haftalık MA, tarihsel olarak Bitcoin için bir dip göstergesi işlevi gördü. Bu döngüde ise işler biraz farklı olabilir,” diye belirtti ve şöyle devam etti:

“BTC 200MA’da dip yapmak yerine, bu seviyenin altında bir makro aralık oluşturuyor olabilir. 200MA’nın altındaki herhangi bir seviye maksimum fırsat olacaktır.”

Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre 200 haftalık hareketli ortalama, mevcut durumda 22.550 doların hemen üzerinde yer alıyor ve yükselmeye hiç ara vermedi.

BTC/USD paritesinin 1 haftalık mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ARK Invest, Bitcoin’e bakışını “nötr-pozitif arası” olarak tanımladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!