Zcash, 56 Doları Direnç Olarak Yeniden Test Ediyor; Bu Fib Seviyeleri Destek Görevi Görebilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nisan ayının başından beri Zcash istikrarlı bir düşüş trendinde. Mart sonunda 210$’da zirve yaptı, ancak yüksek zaman dilimi piyasa yapısı Nisan ortasından beri düşüşte. O zaman, fiyat, daha önce bir destek seviyesi olan 160 dolarlık alanın altına düştü. Fiyat, Nisan ayının sonlarında dirençle aynı bölgeyi yeniden test etti. Grafiklerde bir dizi daha düşük seviye belirlemeye devam etti, bu yazının yazıldığı zamana kadar devam eden bir trend.

Zcash 12 Saatlik Grafik

Zcash, 56 Doları Direnç Olarak Yeniden Test Ediyor; Bu Fib Seviyeleri Destek Görevi Görebilir! 4

Düşüş trendi, hızlı yükseliş dönemleri ile serpiştirildi. Bunlardan biri, ZEC’in 69,5 dolardan 116,6 dolara sıçradığı Mayıs ayı ortasında meydana geldi. Takip eden haftalarda, fiyat yavaş yavaş kanayarak çizelgeleri aşağı kaydırarak yazı yazılırken 52.7$’dan işlem gördü.

Bu ayın başlarında 53-57 dolar arasındaki alan talep bölgesi olarak test edildi ve 70 dolar seviyesine bir sıçrama gördü. Ancak, ayılar bir kez daha zirveye çıktı ve fiyatı 60 doların altına geri çekti.

Göreceli Güç Endeksi (RSI), son haftalarda devam eden bir düşüş trendini doğruladı. Nötr 50 çizgisini geçemedi ve 12 saatlik grafikte güçlü aşağı yönlü momentum gösterdi.

Zcash 4 Saatlik Grafik

zcashZcash, 56 Doları Direnç Olarak Yeniden Test Ediyor; Bu Fib Seviyeleri Destek Görevi Görebilir! 5

69,5 dolardan 116 dolara yukarıda belirtilen sıçrama, bir dizi Fibonacci geri çekilme seviyesinin çizilmesi için kullanıldı. ZEC her birinin altında kırıldı ve son iki hafta içinde 70 doları direnç olarak yeniden test etti. Son birkaç gün içinde, hem 70 $ hem de 62.5 $ alanının sert direnç bölgeleri olduğu gösterildi.

Ayrıca, alıcılar fiyatları daha fazla yükseltemedi. Bitcoin (BTC) 20 bin doların altına düştüğünde, ZEC de büyük bir değer kaybetti ve 60 dolardan 52.7 dolara düştü.

52.9 $ o zaman bir destek seviyesiydi ve daha güneye doğru, dikkat edilmesi gereken bir sonraki Fibonacci uzatma seviyeleri olarak 50 $ ve 40.4 $ çizildi. 50 dolar da psikolojik bir destek seviyesi olduğundan, düşüş baskısını birkaç gün durdurabilir.

zcashZcash, 56 Doları Direnç Olarak Yeniden Test Ediyor; Bu Fib Seviyeleri Destek Görevi Görebilir! 6

Dört saatlik göstergeler de ZEC için aşağı yönlü bir tablo çizdi. RSI, nötr 50 çizgisinin oldukça altındaydı. Müthiş Osilatör (AO) de son günlerde sıfır çizgisinin altına keskin bir şekilde düştü. Her iki gelişme de yoğun düşüş momentumunu vurguladı.

Chaikin Para Akışı (CMF) da -0.05 işaretinin altında kaldı ve piyasadan önemli miktarda sermaye akışını gösterdi. Ancak, Bakiye Hacmi (OBV) Mayıs ayından itibaren destek seviyesini korumaya devam etti.

Çözüm

OBV desteğin altına düşerse ve ZEC de 50 doların altına düşerse, bu Zcash için daha fazla kaybın muhtemel olduğunun bir işareti olabilir. 40.4$, bir sıçramanın meydana gelebileceği bir Fibonacci uzantı seviyesi olarak vurgulandı. 44 dolar da dikkat edilmesi gereken bir noktaydı. Bitcoin de 18.8 bin doların altında bir hareket görürse, düşüş Zcash için hızlanabilir.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.


Post Views:
31

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Zcash, 56 Doları Direnç Olarak Yeniden Test Ediyor; Bu Fib Seviyeleri Destek Görevi Görebilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!