META, Stablecoin Projesini Rafa Kaldırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Novi uygulamasını Eylül 2022 de sonlandıracağını duyurdu. Kullanıcılara gönderilen bağlantı da “mümkün olan en kısa sürede” paralarını platformdan çekmeleri çağrısında bulunuldu.

Şirket, ABD’de süre gelen kara para aklama ile mücadele, güvenlik açıkları, tüketicileri koruma ve diğer başlıklar altında kaldığı baskılar yüzünden projeyi rafa kaldırmak zorunda kaldı. Açıklamaya göre, 21 Temmuz‘dan itibaren kullanıcılar hesaplarına para yatırma olanağını kaybedecekler. Novi‘nin WhatsApp hesabı ve Novi uygulaması da kullanılamayacak. Pilot uygulama sona erdiğinde, kullanıcılar işlem geçmişine ve diğer verilere erişemeyecekler.

Başlangıçta Calibra olarak bilinen Novi, Haziran 2019’da açıklanan Libra stablecoin’i için bir cüzdan ara yüzüydü. Amerika’daki düzenleyici baskılar stablecoin projesini rota değişikliğine zorladı. Novi, 2020’de kripto tabanlı havaleler için bir para transfer pilotu başlatmıştı. Ancak proje asla ABD ve Guatemala’nın ötesine geçmedi.

Meta, Novi pilot uygulamasını devre dışı bırakmaya karar vermesine rağmen, şirket teknolojiyi metaverse girişimi de dahil olmak üzere gelecekteki ürünler için yeniden kullanmayı planladığını söyledi. Şirket tarafından e-postayla gönderilen bir açıklamada, “Web3 alanında bizden daha fazlasını görmeyi bekleyebilirsiniz, çünkü bu teknolojilerin metaverse’deki insanlara ve işletmelere getirebileceği değer konusunda çok iyimseriz.” ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Meta’nın sosyal medya platformlarına tam bir NFT desteği getireceği belirtilmişti.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
META, Stablecoin Projesini Rafa Kaldırıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!