Avrupa Parlamentosu Kripto Regülasyonu İçin Kolları Sıvadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Haziran tarihinde toplanan Avrupa Parlamentosu, Bitcoin’deki şiddetli düşüşü dizginleyebilmek için Avrupa Birliği’nin geniş kapsamlı regülasyonlar üzerinde anlaştığını belirtti.

Parlamento, küresel piyasada hala birçok borsanın regülasyondan uzak olduğunu, Avrupa’da faaliyet gösteren borsaların ise sadece kara para aklama konusunda regüle olduğunu belirtti.

Avrupa parlamentosu ve AB temsilcilerinin katıldığı toplantıda taraflar, 2023‘ün sonunda yürürlüğe girmesi beklenen kripto düzenlemeleri ile ilgili yasal bir çerçeve olan MiCa üzerinde anlaşma sağladı.

Parlamento adına müzakerelere öncülük eden Stefan Berger, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bugün, kripto varlıkların Vahşi Batı’sına düzen getirdik ve regüle bir piyasa için net kurallar belirledik. Dijital para birimlerindeki son düşüş, bize, onların ne kadar spekülatif varlıklar olduğunu gösteriyor. Bu yüzden harekete geçmek önemliydi.

Parlamentonun bir diğer üyesi Ernest Urtasun ise MiCA’nın Dünya üzerindeki ilk kapsamlı regülasyon olacağını piyasa manipülasyonuna ve suistimallere karşı efektif önlemler içereceğini belirtti.

Yeni yasa, kripto varlıkları, ihraç edenleri ve ilgili hizmet sağlayıcılarını, sermaye ve tüketiciyi koruma kanunlarına tabi kılarken Avrupa genelindeki yatırımcılara ise sicil numarası vererek merkezi bir kayıt kuruluşu oluşturmayı hedefliyor.

Urtasun, kripto piyasası için ana regülatörlerin AB devletleri olacağını ancak yatırımcı koruması ve finansal istikrarın tehdit edilmesi durumunda devreye ESMA‘nın (Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi) girebileceğini ifade etti.

Perşembe günkü müzakereler, kripto varlıkların denetimi ve enerji tüketimi gibi konulara da değindi. Vekil Berger, “Kripto varlık ihraççılarının gelecekte, varlıkların enerji tüketimini ve çevreye olan etkilerini açıklamaları gerektiğine karar verdik.” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avrupa Parlamentosu Kripto Regülasyonu İçin Kolları Sıvadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!