Kripto Para Yasası Bu Tarihte Çıkabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı’nın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu, Perşembe günü bir toplantıda kripto para mevzuatıyla ilgili ele alınması gereken konuları tartıştı. Beyaz Saray yetkilisi, ABD hükümetinin yıl sonuna kadar stablecoin tasarısının geçebileceğini söyledi

“Stablecoin mevzuatının bu yıl sonun kadar yasalaşması muhtemel”

Bir ABD yönetim yetkilisi verdiği demeçte, ABD federal hükümetinin stablecoin mevzuatı üzerinde çalıştığını söyledi. Yetkili ayrıca, ilgili tasarının, yıl sonuna kadar Kongre’den geçerek yasa haline gelmesinin muhtemel olduğunu kaydetti.

Başkan’ın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu, çeşitli finansal düzenleyicilerin başkanlarından oluşuyor. Çalışma Grubu’nun, hükümetler arası bir niteliği var. Bahse konu Çalışma Grubu, son stablecoin faaliyetlerini ve gelecekteki yasaları görüşmek üzere Perşembe günü bir araya geldi. Yetkili, bu mevzuatın Meclis Finansal Hizmetler Komitesi tarafından getirileceğini söyledi.

kripto para

Yetkili, Perşembe günkü toplantıda düzenleyiciler ve diğer katılımcıların bir araya geleceğini söyledi. Ayrıca, toplantının algoritmik stablecoin’ler de dahil olmak üzere stablecoin sektöründeki son olayları gözden geçirmek amacıyla planlandığını kaydetti. Buna ek olarak, bu yıl yasaları taşıma çabalarına katılımcıları da dahil etmenin gerektiğini belirtti.

Henüz sonuçlandırılmamış veya tanıtılmamış olan bu yasama paketi, ABD düzenlemelerinin amaçları doğrultusunda stablecoin’leri tanımlayacak. Ayrıca, bunların nasıl kullanıldığına değinecek. Yetkili, bunun sektör üzerindeki mevcut düzenleyici otoriteyi de koruyacağını söyledi.

Stablecoin’lerin nasıl ihraç edildiği, toplantıya katılanların tartıştığı bir diğer detay olacak. Yetkili, Perşembe günkü toplantının yapıcı olduğunu söyledi. Çalışma grubu, iki yıldır stablecoin’leri inceledi. Bu kapsamda Kasım 2021’de, daha geniş kripto para birimi endüstrisinin bu yönü için olası bir düzenleyici çerçeve öneren kapsamlı bir rapor yayınladı.

İki partili kripto para yasa tasarısı

Yetkili ayrıca düzenleyicilerin iki partili desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi. Senato Bankacılık Komitesi Sıralama Üyesi Pat Toomey (R-Pa.), Senato’daki mevzuata değinmese de, 2022’nin sonuna kadar bir stablecoin yasasının çıkabileceğini öne sürdü.

kripto para

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Pat Toomey, bu ayın başlarında CoinDesk’in Consensus 2022 konferansında konuştu. Bu konferansta, kendi dönüm noktası olan stablecoin tasarısını da tanıttı. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetiminin stablecoin kurallarını geçirmekle ilgilendiğini bildiğini söyledi.

Toomey o sırada, “Bir uzuvdan çıkacağım ve bu yıl stablecoin’leri bitireceğimizi söyleyeceğim” dedi. Öte yandan sunulan herhangi bir yasa tasarısının hem Meclis hem de Senato tarafından kabul edilmesi gerekecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Yasası Bu Tarihte Çıkabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!