Harmony Saldırısının Arkasında Kuzey Koreli Hackerlar Olabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde Harmony Protocol‘ün Horizon köprüsünde 100 milyon dolarlık varlık çalındığını aktarmıştık. Olayla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu kez Harmony saldırının arkasında Kuzey Koreli Hackerlar olduğu aktarıldı.

Harmony Saldırısıyla İlgili Yeni Detaylar Ortaya Çıkıyor

Reuters‘a göre, üç dijital araştırma şirketi, geçtiğimiz hafta Harmony Protocol‘ün Horizon köprüsünde yaşanan 100 milyon dolarlık saldırının arkasında Kuzey Koreli hackerlar olduğunu aktardı.

23 Haziran’da yaşanan olayın ardından konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Kuzey Kore hükümeti tarafından desteklendiği iddia edilen hacker kuruluşu Lazarus Group’un, Harmony saldırısını gerçekleştirdiği aktarıldı.

Saldırıyı araştırmak için Harmony ile birlikte çalışan Blockchain şirketi Chainalysis, saldırının Kuzey Kore bağlantılı olabileceğini ve teyit edilirse, saldırının bu yıl sekizinci saldırı olacağını söyledi. Bu sonuç diğer araştırmacılar tarafından da tekrarlandı.

İlginizi çekebilir: Avrupa Birliği, Yeni Kripto Para Kurallarında Anlaşmaya Vardı

Kuzey Kore’nin kripto para birimi soygunlarını araştıran eski bir FBI analisti Nick Carlsen konuyla ilgili olarak “Öncelikle bu, işlem davranışına dayalı bir Kuzey Kore hackine benziyor” dedi.

Elliptic adlı başka bir şirket ise saldırının niteliğine ve ardından çalınan fonların aklanmasına bağlı olarak, Lazarus Group’un bu hırsızlıktan sorumlu olabileceğine dair güçlü işaretlerin olduğunu dile getirdi.

Hatırlatacak olursak geçtiğimiz günlerde Harmony‘den çalınan varlıkların yaklaşık 35 milyon doları, hackerlar tarafından Tornado Cash‘e ait olan adreslere gönderilmişti.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Harmony Saldırısının Arkasında Kuzey Koreli Hackerlar Olabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!