Ethereum fiyatı kritik 1.000 dolar desteğine yaklaşıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un kripto parası Ether (ETH), 2022’nin ikinci çeyreğinin son gününde riskli varlıklarla birlikte düşüş gösterdi. En büyük altcoin, üçüncü çeyreğe doğru bu düşüşe devam edebilir.

ETH fiyat kırılması ufukta göründü

ETH fiyatı, 30 Haziran’da neredeyse yüzde 5 düşüş göstererek 1.044 dolara geriledi. ETH/USD paritesi, aynı zamanda ara yükselen trend çizgisi desteğinin de altını gördü. Bu çizgi, yukarıda direnç işlevi gören yatay trend çizgisi ile birlikte yükselen üçgen formasyonu oluşturuyor.

Yükselen üçgenler, keskin bir düşüş trendinin ardından gerçekleşen ve düşüşün devam edeceğine işaret eden devam formasyonlarıdır. Dolayısıyla yükselen üçgen formasyonlarında yaşanan kırılmalar genellikle aşağı yönde olur ve varlığın fiyatı, genellikle üçgenin maksimum uzunluğuna eşit derecede düşüş gösterir.

12 Haziran’dan beri yükselen üçgen içerisinde seyreden Ether, 29 Haziran’da ise artan hacim ile birlikte alt trend çizgisinin altına geriledi.

ETH/USD paritesinin “yükselen üçgen” formasyonunu gösteren günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Bu nedenle ETH, yılın üçüncü çeyreğinde yükselen üçgene göre güncel kurun neredeyse yüzde 20 altını, yani 835 dolar civarını hedef alabilir.

Borsa rezervleri yükselişte

Düşüşe ağırlık veren teknik durumu, borsalardaki ETH sayısının artması da destekliyor.

Yatırımcılar, CryptoQuant verilerine göre kripto alım satım platformlarına Mayıs 2022’den beri 1 milyon civarı Ether yatırdı. Borsalardaki ETH miktarının artması, piyasadaki satış baskısının büyüdüğünü gösteriyor.

Borsalardaki Ethereum rezervi. Kaynak: CryptoQuant

Kurumsal yatırımcılar da varlığa yaptıkları yatırımı, CoinShares’in raporuna göre ilgili yatırım fonlarından paralarını çekerek azaltıyor.

Ether odaklı yatırım ürünleri, haziranda toplamda 136,9 milyon dolar yatırım kaybına şahit oldu. Söz konusu ürünlerden yıl başından beri çekilen değer 450 milyon doları buldu. Bu durum, geleneksel yatırımcıların ETH fiyatında epey bir düşüş beklediklerini doğruluyor.

Kripto fonlara varlıklara göre yatırılan ve çekilen net değer. Kaynak: CoinShares

Balina ve köpek balıkları için alım fırsatı

Ender görülen olumlu sinyallere bakmak gerekirse, haziran ayında yaşanan düzeltme, varlıklı yatırımcılara dipten alım yapma fırsatı verdi.

İlginizi çekebilir: Hem küçük hem büyük yatırımcı 20.000 dolardan Bitcoin alıyor – Peki, kim satıyor?

Kripto odaklı veri analiz platformu Santiment, “Ethereum balina ve köpek balığı adresleri (100-100 bin arası ETH bulunduran adresler), 7 Haziran’da yaşanan yüzde 39’luk düzeltmeden beri birikimlerini yüzde 1,1 artırdı,” diye belirtti.

Ethereum ‘balina’ birikimleri. Kaynak: Santiment
100’den fazla ETH bulunduran adresler. Kaynak: Glassnode

Daha küçük yatırımcılarda da benzer dipten alım ilgisi görüldü ve 0,1-10 arası ETH bulunduran adreslerin birikimlerinde de artış kaydedildi.

Ether fiyatı, mevcut durumda yıl başı açılış fiyatından neredeyse yüzde 75 aşağıdan işlem görüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum fiyatı kritik 1.000 dolar desteğine yaklaşıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!