Altcoin piyasasının üç yıldızı SOL, DOT ve LEO fiyatları ne olur? – Teknik Analiz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı 19.000 dolara gerilerken piyasa genelinde kırmızı bir görünüm hakim. Cointelegraph tarafından haberi yapıldığı üzere, piyasadaki derin düzeltme, 80 binden fazla Bitcoin yatırımcısının milyonerlik statüsünü kaybetmesine neden oldu.

Buna paralel olarak Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verileri, kripto para piyasasının toplam değerinin 854,9 milyar dolara gerilediğini gösteriyor. Peki, önümüzdeki günler bize neler hazırlıyor? Cointelegraph analisti Rakesh Upadhyay, piyasa değerine göre en büyük altcoin isimleri arasında yer alan üç kripto para biriminin fiyatlarını değerlendirdi, öngörülerde bulundu.

SOL/USDT – Solana teknik analiz

Solana (SOL) ağındaki dar aralık arasına sıkışan işlemler, 37 dolar seviyesindeki 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) altında kırılma ile aşağı yönlü çözüldü ve ayılar, fiyatı 33 dolardaki acil desteğin altına çekti.

SOL/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Bu seviye devam ederse, SOL/USDT paritesi 27 dolara düşebilir ve ardından 14 Haziran’ın gün içi en düşük seviyesi olan 25,86 doları yeniden test edebilir.

Bu varsayımın aksine, fiyatın 33 dolardan geri dönmesi, boğaların daha yüksek bir dip oluşturmaya çalıştığını gösterir. Akabinde 43 dolardaki genel engele doğru ralli için zemin hazırlayabilir. Bu olursa, trendde olası bir değişikliğe işaret edecektir. Parite daha sonra ayıların tekrar güçlü bir savunma oluşturabileceği 60 dolara kadar yükselebilir.

DOT/USDT – Polkadot fiyat analizi

Polkadot (DOT) fiyatı, 28 Haziran tarihinde 20 günlük EMA (7,80 dolar) değerinden aşağı yönlü ivmelendi ve 7,30 doların altına düştü. Alıcıların fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çıkarma ve sürdürme başarısızlıkları, kısa vadeli trader’ları kâr rezervasyonu yapmaya teşvik etmiş olabilir.

DOT/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Hem boğalar hem de ayılar, 7,30 dolar seviyesinin yakınında üstünlük kurma mücadelelerine devam ediyor. Ayılar galip gelirse, DOT/USDT paritesi 6,36 dolardaki kritik seviyenin altına düşebilir. Boğaların bu seviyeyi agresif şekilde savunması bekleniyor çünkü bunun altında bir kırılım düşüş trendinin yeniden başlamasına işaret edecektir.

Aksine, fiyat mevcut seviyeden sıçrarsa, alıcılar tekrar 20 günlük EMA’nın üzerinde günlük kapanış elde etmeye çalışacaklar. Eğer başarırlarsa, parite 8,97 dolar seviyesinde hesaplanan 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) yükselebilir.

LEO/USD – UNUS SED LEO teknik analiz

UNUS SED LEO (LEO) fiyatı, 25 Haziran tarihinde alçalan kanalın direnç çizgisinin üzerine doğru kırıldı ve orada kapanış elde etti. Fakat boğaların seviyeyi 6 doların üzerine çıkaramamasının ardından 27 Haziran tarihinde fiyatın kanala geri çekilmesi kısa vadeli trader’ları kâr alımı yapmaya teşvik etmiş olabilir.

LEO/USD günlük grafiği. Kaynak: TradingView

5,61 dolar seviyesindeki 20 günlük EMA yükseliş eşiğinde ve RSI pozitif bölgede. Bu durum boğaların üstünlük kazanmaya çalıştığını gösteriyor. Alıcılar 6 dolar seviyesindeki genel direnç engelini aşmak için bir girişimde daha bulunacaktır. Başarılı olurlarsa, LEO/USD paritesi 6,50 ve ardından 6,90 dolardaki model hedefine doğru ralliye zemin hazırlayabilir.

Bu varsayımın aksine, fiyatın tekrar 6 dolar seviyesinin altında düşmesi, ayıların bu seviyeyi şiddetle savunduklarını gösterecektir. Satıcılar daha sonra fiyatı 20 günlük EMA’nın altına çekip 5,24 dolar seviyesindeki 50 günlük SMA’ya meydan okumaya çalışacaklar.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Altcoin piyasasının üç yıldızı SOL, DOT ve LEO fiyatları ne olur? – Teknik Analiz
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!