Rusya Devlet Duması, Kripto İhraççılarının Katma Değer Vergisinden Muaf Tutulacağı Yasa Tasarısını Onayladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Duması (Rusya Federasyonu Federal Meclisinin alt meclisi) 28 Haziran tarihinde kripto para ihraççılarının katma değer vergisinden muaf tutulması kararını içeren yasa taslağını oy birliğiyle onayladı.

Devlet Duması tarafından onaylanan taslak, kripto para ihraççıları ve operasyonel sürece dahil olan tüm kuruluşların katma değer vergisinden muaf tutulmasını sağlıyor. Bazı uzmanlar bunu Rusya’nın kripto para piyasasına yapacağı ilk teşviki olarak kabul ediyor.

Rusya genellikle kripto para karşıtı hamlelerle gündeme gelse de son çeyrekte kriptoyla ilgili önemli kararlara da imza attı. Ülkenin en büyük bankalarından biri olan Sberbank’a kripto para ticaret lisansı verilmesi ve ülkenin blockchain platformu Atomyze Russia’ya kripto varlık takası lisansı verilmesi uzmanlarca Rusya’nın likidite krizi karşısında kriptolara karşı tutumunun değiştiğine işaret olarak yorumlandı.

Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle SWIFT sisteminden dışlanmak Rusya’yı transfer kanalları aramaya ittiği belirtiliyor. Rusya Sanayi ve Ticaret bakanı Denis Maturov, bu sene içerisinde kripto paraların yasallaşmasını beklediğini açıkladı. Haziran başında ise Rusya Fedrasyonunun savunma şirketi Rostec Group, SWIFT ağının yerini alabilmesi için blockchain tabanlı yeni bir platform geliştirdiğini duyurmuştu.

Devlet Dumasının onayladığı bu yasa taslağı, Federasyon Konseyine (üst meclis) sunuldu. Federasyon Konseyi’nden onay alınırsa yasa, yürürlüğe girmesi için devlet başkanı Vladimir Putin’in onayına sunulacak.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rusya Devlet Duması, Kripto İhraççılarının Katma Değer Vergisinden Muaf Tutulacağı Yasa Tasarısını Onayladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!