Popüler hacker “büyük” Bitcoin kurtarma operasyonunda ancak 105 dolar bulabildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaşılması zor yerlerden kripto kurtarmasıyla bilinen bilgisayar mühendisi ve donanım hacker’ı Joe Grand, saatler harcayarak erişim sağladığı telefonda birkaç dolarlık Bitcoin ile karşılaşınca şoka uğradı.

Grand, perşembe günü paylaştığı YouTube videosunda Portland’den Seattle’a otobüs şoförü Lavar Sanders’e ait Samsung Galaxy SIII telefondaki değeri “milyonlarca doları” bulabilecek Bitcoin’leri (BTC) kurtarmak için seyahat ettiğini açıkladı. Sanders, söz konusu BTC’leri Temmuz 2016’da “son derece baştan savma” bir şekilde, kafede buluştuğu birine ödeme yaparak ve telefonundaki cüzdana aktarak satın aldı. Kriptolarını güvenli bir depolama alanına taşımayan Sanders, daha sonra ise cihazı kaybetti.

Telefonu 2021’de bulan Sanders kilit ekranı şifresini hatırlayamasa da, çok fazla başarısız denemenin telefondaki tüm verileri silmesini sağlayacak şekilde ayar yaptığını hatırladı. Sanders, daha sonra bir arkadaşıyla birlikte videolarını izlediği Grand ile iletişime geçti ve beyaz şapkalı hacker’ın telefon hafızasına girmeyi birkaç kez deneyerek kriptoları kurtarmasına olanak sağladı.

Bir süre mikro lehimleme, hafızayı indirme ve kaydırma şifresi keşfinin -ki “L” harfi olduğu ortaya çıktı- ardından Sanders, MyCelium Bitcoin cüzdanını açarak içinde yalnızca 0,00300861 BTC’nin olduğunu gördü. Keşfin yapıldığı sırada 105 dolar eden bu miktar, çeviri yayın saati itibarıyla yaklaşık 63 dolar ediyor. 

Grand, otobüs şoförünün 2016’da 400 dolarlık BTC satın aldığını ve bu paranın çoğunun 2019 yılında kapatılan kripto karıştırma hizmeti BitBlender’a gittiğini tespit etti.

“Biraz hayal kırıklığına uğradım,” diye Sanders, “Para kazanmadık, fakat yeni arkadaşlar edindik,” diye ekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Popüler hacker “büyük” Bitcoin kurtarma operasyonunda ancak 105 dolar bulabildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!