Bitcoin İlk Küresel Ekonomik Krizden Sağ Çıkabilir Mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, 2008 küresel mali krizine bir yanıt olarak piyasaya sürülmüştür. O dönemden bu yana hiçbir zaman tam bir durgunluk yaşamamıştır. Bitcoin (BTC), 2008 küresel durgunluğuna bir yanıttı. Bankalar gibi üçüncü şahısların güvenine bağlı olmadan, özellikle de devlet tarafından kamu pahasına kurtarılan iflas eden bankalara güvenmeden işlem yapmanın yeni bir yolunu getirdi. Satoshi Nakamoto 2009’da bir açıklama yapmıştı. Merkez bankasına para biriminin değerini düşürmemesi için güvenilmelidir, ancak fiat para birimlerinin tarihi bu güvenin ihlalleriyle doludur. Bu cümleyle beraber Bitcoin’in asıl amacı aktarılmıştır.

Ancak Bitcoin, madencilik bloklarını etkilemeden ve altın benzeri özellikleri arayan yatırımcıları cezbetse de kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere Kasım 2021’deki 69.000 dolar seviyesinden yaklaşık yüzde 75’lik düşüş yaşamıştır. Bu da küresel ekonomik güçlere karşı dayanıklılığı olmadığını gösteriyor. Eşzamanlı olarak, tüm kripto piyasası aynı dönemde 2,25 trilyon dolar kaybetti. Ayrıca bu da sektördeki büyük ölçekli talep yıkımına işaret etmektedir. Bitcoin’in çöküşü, yükselen enflasyon ve küresel merkez bankalarının buna yüksek tepkisi döneminde ortaya çıkmıştır. Özellikle FED, mayıs ayında yüzde 8,4’e ulaşan enflasyonu frenlemek için hamle yapmıştır. Bununla beraber faiz oranlarını 15 Haziran’da 75 baz puan arttırmıştır.

Bitcoin

Daha fazla faiz arttırımı olacak!

Fed Başkanı Jerome Powell, kongre açıklamasında faiz artırımlarının enflasyonu düşürmeye devam edeceğini belirtti. Bu değişikliklerin hızı, gelen verilere ve ekonominin gelişen görünümüne bağlı olmaya devam edecek, açıklamasında bulundu. Açıklama, Reuters’in Fed’in gösterge oranlarını temmuz ayında 75 baz puan daha artıracağını ve Eylül ayında yüzde 0,5’lik bir artışla takip edeceğini kabul eden ekonomistler anketinin ardından geldi.

Merkez bankasının yüzde 2’lik enflasyon hedefi göz önüne alındığında, şahin politikalarında U dönüşü yakın vadede pek olası görünmüyor. İlginçtir ki, FED’in fon oranları, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) arasındaki fark şu anda rekor düzeydedir.

FED Reserve

Bitcoin ilk defa durgunlukla karşı karşıya!

49 katılımcıyla bir anket yapılmıştır. Ekonomistlerin yaklaşık yüzde 70’i durgun bir dönem beklemektedir. ABD ekonomisinin şahin politikası nedeniyle gelecek yıl uzun süre durgunluk dönemine gireceğine inanmaktadır. Özetlemek gerekirse, bir ülke ekonomisi negatif gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) ile karşı karşıya kalmasıdır. Artan işsizlik seviyeleri azalan satışlar ve uzun süre düşük imalat üretimi ile birleştiğinde durgunluğa girer. Tahminler, Bitcoin’i tam gelişmiş bir ekonomik krizin önüne koyma riskini taşımaktadır. Ayrıca Bitcoin yükselen enflasyon döneminde güvenli liman gibi davranamamıştır. Başta teknoloji hisseleri olmak üzere Wall Street endeksleriyle birlikte düşmeye devam etme olasılığını artırmaktadır.

zedelemiştirBu arada, 40 milyar dolarlık bir algoritmik stabilcoin projesi olan Terra’nın çöküşü talebi azaltmıştır. Ayrıca büyük kripto hedge fonu Three Arrow Capital’da iflas sorunlarına yol açması, kripto talebini zedelemiştir. Örneğin, Bitcoin’den sonra ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, yaşanan ayı döngüsü sırasında yüzde 80’den fazla düşüş yaşamıştır. Bu da ETH’yi 880 dolara düşmüştür. Benzer şekilde altcoinler düşüş yaşamıştır. Bunlardan bazıları Cardano ( ADA ), Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX) altcoinleridir. Üst düzey dijital varlıklar, 2021 zirvelerinden yüzde 85 ile yüzde 90 arasında bir düşüş yaşamıştır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin İlk Küresel Ekonomik Krizden Sağ Çıkabilir Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!