RBI, Blockchain Projesi için Yerel Bankalar ile Birlikte Çalışıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain teknolojisi 2008’de Bitcoin ile birlikte hayatımıza girdiğinden bu yana çok şey değişti. İlk başta sadece Cryptopunk akımının güçlü bir kozu olan Blockchain, günümüzde finans devlerinden, özel şirketlerin altyapısına kadar birçok alanda aktif olarak kullanılıyor. Son olarak Hindistan Merkez Bankası (RBI) da Proof of Concept konsensüsüne sahip Blockchain projesi geliştirmek için kolları sıvadı.

RBI, Blockchain Projesi için Birçok Şirketle İş Birliği Yapıyor

Blockchain teknoloji merkezinde bulundurduğu değiştirilemezlik ve verimliliği ile son dönemde birçok banka tarafından aktif olarak kullanılıyor. Teknoloji şirketleri tarafından da Blockchain odaklı çözümlerin artması ile birlikte merkez bankaları da çalışmalarını hızlandırmış durumda.

Economic Times tarafından paylaşılan habere göre, Hindistan Rezerv Bankası (RBI), HDFC Bank (HDFCBANK), ICICI Bank (ICICIBANK) ve State Bank of India (SBIN) gibi yerel bankalar ile birlikte geliştirdiği Blockchain, dolandırıcılık ile mücadele edecek.

İlginizi çekebilir: Blockchain Şirketi Ripple, Kanada’daki İlk Ofisini Açtı

Merkez bankası Blockchain teknolojisini temel bankacılık sisteminin bir parçası yapmak istiyor ve bu projeyi konseptin gerçek dünyada kullanıldığını göstermenin bir aracı olarak kullanacak.

IBM (IBM), Corda Technologies ve Belçika merkezli SettleMint’ın da proje için teknolojik destek sağladığı detaylar arasında yer alıyor. Bu şirketlerin de desteği ile RBI Proof of Concept tabanlı ağını hızla tamamlamayı planlıyor.

Proof of Concept Nedir?

Türkçeye Kavram kanıtı olarak geçen PoC, fikrin pratikte uygulanabilir olduğuna dair onay elde etmek için belirli bir varsayımı test etmeyi içeren genel bir yaklaşımdır. Başka bir deyişle, yazılım ürününün veya ayrı işlevinin belirli bir iş sorununu çözmek için uygun olup olmadığını gösterir. Bu sistemler genellikle yazılım geliştirilme aşamalarında test sonrası aşamalarda kullanılır. Blockchain teknolojisinde ise bu sistemler büyük boyutlu verilerin ağdaki güvenliğinin sağlanması ve işlenmesi için kullanılır.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
RBI, Blockchain Projesi için Yerel Bankalar ile Birlikte Çalışıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!