Kripto ve Blockchain’e Yatırım Yapan Bankalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektörünün ve Blockchain teknolojisinin hızla gelişim kaydetmesi ile beraber geleneksel finans kurumları olan bankalarda bu alanda yer almak için çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle dünyanın en büyük bankaları doğrudan veya yan kuruluşlar aracılığıyla kripto para birimlerine ve Blockchain teknolojisine yatırım yapıyor. Biz de bu hafta sizler için kripto ve Blockchain teknolojisine yatırım yapan bankaları derledik.

Kripto ve Blockchain’e Yatırım Yapan Bankaların Sayısı Artıyor

Block Data tarafından yayınlanan bir rapora göre; yönetim altındaki varlıklar açısından dünyanın en büyük 100 bankası arasında yer alan 55 banka, doğrudan veya yan kuruluşlar aracılığıyla kripto para birimlerine ve Blockchain teknolojisine yatırım yapıyor.  Blockchain teknolojisine yapılan yatırım büyüklüğüne göre en aktif bankalar 19 yatırımla Barclays olurken ardından, 9 yatırımla Citigroup, 8 yatırımla Goldman Sachs, 7 yatırımla GB Morgan Chase ve 6 yatırımla BNP Paribas izliyor.

Block Data tarafından yapılan araştırmaya göre bu yatırımların çoğu, diğer yatırımcılarla veya diğer birçok yatırımcıyla ortak olarak yapıldığı için bu bankaların yatırdığı para miktarını belirlenemedi.

İlginizi çekebilir: Kredi Kuruluşu S&P, Stablecoinler Hakkında Açıklama Yaptı
Bankaların En Çok Yatırım Yaptığı Alan: Saklama Teknolojisi

Saklama çözümleri ve teknoloji sağlayıcıları, beklendiği gibi, Ağustos 2021’den bu yana en büyük fonlama turlarından bazılarını artırarak en iyi bankalar arasındaki popülerliklerini koruyor. Bu anlaşmalar arasında şunlar yer alıyor: NYDIG (1 milyar dolar), Fireblocks (550 milyon dolar), Gemini (400 milyon dolar), ve Anchorage Digital (350 milyon dolar).

Aslında, saklama ve teknoloji çözümü sağlayıcıları, bankalardan aşağıdakileri içeren 100 milyon dolar ve üzeri yatırımlar:

Morgan Stanely – NYDIG’nin 1 Milyar Dolarlık Büyüme Sermayesi turuna devam eden yatırım yaptı.BNY Mellon – Fireblock’un 550 milyon dolarlık E Serisine devam eden yatırımCommonwealth Bank of Australia – Gemini’nin 400 milyon dolarlık A Serisine katıldı.GS Growth – Anchorage Digital’in 350 Milyon Dolarlık C Serisine yatırım yaptı.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto ve Blockchain’e Yatırım Yapan Bankalar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!