İner mi, çıkar mı? ADA, XRP, DOT fiyat analizi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğalar ve ayılar üstünlüklerini savunmaya çalışırken Bitcoin (BTC), 20.000 dolardaki psikolojik seviyeye yakın zorlu bir savaşla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Ticaret firması QCP Capital, son piyasa genelgesinde türev piyasalardaki fonlama oranlarının istikrarlı olduğunu ve düşüş koşullarının azaldığını söyledi.

Bitcoin boğaları için bir başka umut ışığı da, fiyatlardaki düşüşün bazı madencilik makinelerini kârsız hale getirmesi nedeniyle Bitcoin madencilerinin birikimlerini satması olabilir.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre ilk sıralarda yer alan kripto para birimlerinin düşüş trendine son verip veremeyeceği, önümüzdeki günlerde ne gibi hareketlerin yaşanabileceği merak ediliyor. Cointelegraph analisti Rakesh Upadhyay; Cardano (ADA), Ripple (XRP) ve Polkadot (DOT) fiyatları hakkında tahminlerini paylaştı.

ADA/USDT – Cardano teknik analiz

Cardano (ADA) fiyatı, önemli destek seviyeleri olan 0,40 dolardan 0,44 dolara sıçramasıyla, 21 Haziran’da 0,51 dolar seviyesinde hesaplanan 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) değerine kadar yükseldi. Bu, ayılar ve boğalar arasında agresif bir savunmanın devam ettiğini gösteriyor.

ADA/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Satıcılar şimdi fiyatı destek bölgesinin altına düşürmeye çalışacak. Bunu başarırlarsa, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başlangıcına işaret edecektir. ADA/USDT paritesi daha sonra 0,33 dolara ve ardından 0,30 dolara kadar düşebilir.

Alternatif olarak, fiyat destek bölgesinden tekrar sıçrarsa, boğaların düşüşlerde alımlarına devam ettiğini gösterecektir. Alıcılar daha sonra pariteyi hareketli ortalamaların üzerine çıkarmak için bir deneme daha yapacak ve 0,70 dolara doğru ralli başlatacak.

XRP/USDT – Ripple fiyat analizi

Ripple (XRP), son birkaç gündür 0,28 ile 0,35 dolar arasındaki menzile bağlı seyrediyor. Bu, boğalar ve ayılar arasında denge olduğunu gösterir.

XRP/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Menzil içinde geçirilen süre ne kadar uzun olursa, ondan kopma o kadar güçlü olur. Eğer fiyat gerilemeye devam eder ve 0,28 dolardaki desteğin altında kapanırsa, düşüş trendinin yeniden başladığını gösterecektir.

Göreceli güç endeksindeki (RSI) pozitif diverjans, düşüş momentumunun zayıflayabileceğini gösteriyor. Eğer boğalar fiyatı 0,35 doların üzerine çıkarabilirse, yeni bir yukarı hareketin başladığına işaret edecektir. XRP/USDT paritesi daha sonra 0,40 dolardaki 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) yükselebilir ve ardından 0,45 dolara doğru ralli yapabilir.

DOT/USDT – Polkadot teknik analiz

Polkadot (DOT), 21 Haziran’da 8,14 dolar seviyesinde hesaplanan 20 günlük EMA’dan geri döndü ve bu, ayıların seviyeyi agresif bir şekilde savunmaya devam ettiğini gösteriyor. Satıcılar şimdi fiyatı 7,30 dolardaki acil desteğin altına çekmeye çalışacaklar.

DOT/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Eğer başarılı olurlarsa, DOT/USDT paritesi 6,36 dolar seviyesindeki önemli desteğe kadar düşebilir. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye. Zira bunun altında gerçekleşecek bir kırılım, düşüş trendinin bir sonraki ayağını 4,23 dolara kadar sürükleyebilir.

Aksine, fiyat 7,30 dolardan yükselirse, boğaların daha yüksek seviyelerde dip oluşturmaya çalıştığını gösterir. Bu, 20 günlük EMA değerinin üzerine doğru kırılma olasılığını artırabilir. Parite daha sonra 9,60 dolar seviyesinde hesaplanan 50 günlük SMA’ya yükselebilir. Bu kritik seviye de kırılırsa, bir sonraki durak 12,44 dolar olabilir.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İner mi, çıkar mı? ADA, XRP, DOT fiyat analizi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!