2 Popüler Bitcoin Borsası İşlemleri Durdurdu! Neler Oluyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan’daki en büyük iki Bitcoin ve altcoin borsası para çekme işlemlerini devre dışı bıraktı. Yatırımcılar, bu durumdan mutlu değil. İşte detaylar…

İki Bitcoin borsası işlemleri askıya aldı

Hindistan’daki en büyük ve en popüler iki kripto borsası hakkında çok sayıda spekülasyon var. Görünüşe göre müşterilerin para çekmesini engellediler. Birçoğu, bu eylemin nedenlerinin mantıklı olmadığını düşünmekte. CoinDCX ve Coinswitch Kuber isimli borsalar, başka kripto platformlarının da aynı şeyi yaptığı bir zamanda bu adımı attı. Bu durum, işlemleri durdurma kararının nedenine dair spekülasyonları körükledi. Ancak, iki borsa endişeleri yatıştırmak ve söylentileri kontrol altına almak için harekete geçti. CoinDCX, müşterileri söz konusu eylem hakkında daha önce yayınlanan daha ayrıntılı bir duyuru paylaştı. Duyuruda, aşağıdaki ifadeler yer aldı:

KYC’yi güçlendirmek.

Duyuru, borsayanın KYC (müşteri tanıma) protokollerini güçlendirmesi için işlemleri askıya aldığını gösteriyor. Ayrıca platformun müşteriler için daha güvenli hale gelmesine yönelik işlemlere yer açmak için para çekme işlemlerini devre dışı bırakma kararının verildiğini detaylandırıyor. Ancak bu açıklama kripto endüstrisindeki pek çok insanı tatmin edecek gibi görünmüyor. Bir kullanıcının Reddit gönderisi, müşteriler tarafından devre dışı bırakılan para çekme işlemleri hakkında sorgulandığında borsadan gelen bazı yanıtları detaylandırıyor.

Neler olabilir?

Bir yandan borsa, düzenlemelere uymak için adımlar attığını iddia ediyor. Öte yandan, müşterilerin kripto varlıklarına erişimi yok. Bu, bazılarının topluluğa, mülklere doğrudan erişimin ve anahtarlara sahip olmanın, kimsenin diğer insanların zulasını kontrol etmesini sağlamanın nihai yolu olduğunu hatırlatmasına neden oldu. Hatta, “Not your keys, not your coins” kripto atasözünü de akıllara geldi. Bu söz, bir kullanıcının fonlarını kendisi değil, borsa tutuyorsa coin’lerinin de ona ait olmadığını gösteriyor.

Ünlü Yatırımcı: Bu NFT Coin'den Aldım! HODL Yapıyorum

Aynı zamanda, kripto piyasası çöktükten sonra iki borsanın zarar görüp görmediğine dair sorular var. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere, 3AC ve Celsius Network gibi birkaç platform, Bitcoin’in fiyatı düştüğünde ağır likidasyon karşısında para çekme ve transferleri devre dışı bıraktı. Bu senaryo bu borsalarda oynanıyor olabilir mi? Henüz belirli bir açıklama yok, bu nedenle neler yaşandığını zaman gösterecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
2 Popüler Bitcoin Borsası İşlemleri Durdurdu! Neler Oluyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!