Üçlü analiz ve fiyat tahmini: ETH, BNB, AVAX fiyatları ne olur?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son birkaç aydır güçlü düşüş trendinde seyreden Bitcoin (BTC) ve seçili altcoinlerden rahatlama rallisi girişimi gözleniyor, ancak hala çoğu kırılma 20 günlük hareketli ortalamanın oldukça altında kapanış elde ediyor. JPMorgan Chase analistleri bunun değişmesini bekliyor ve mevcut seviyelerden önemli bir artış yaşanacağını öngörüyor.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre ilk sıralarda yer alan kripto para birimleri düşüş trendine son verirken önümüzdeki günlerde ne gibi hareketlerin yaşanabileceği merak ediliyor. Cointelegraph analisti Rakesh Upadhyay; Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) ve Avalanche (AVAX) fiyatları hakkında tahminlerini paylaştı.

ETH/USDT – Ethereum teknik analiz

Ether (ETH), 18 Haziran tarihinde düşüş trendinin devam etmesiyle psikolojik seviye olan 1.000 doların altına düştü. Bununla birlikte, günün mum çubuğundaki uzun kuyruk boğaların düşüşlerde satın aldığını gösterdiğinden pozitif bir durum.

ETH/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Alıcılar, 19 Haziran’da yukarı yönlü hareketi sürdürerek fiyatı 1.000 doların üzerine çıkardı. Boğalar şimdi ETH/USDT paritesini 1.250 dolara ve daha sonra 1.403 dolar seviyesinde hesaplanan 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) değerine çıkarmaya çalışacak. Bu, dikkat edilmesi gereken kritik direnç olmaya devam ediyor.

Fiyat mevcut seviyeden veya 20 günlük EMA’dan düşerse, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterir. Ayılar, daha sonra pariteyi 18 Haziran’ın gün içi en düşük seviyesi olan 881 dolara çekmeye çalışacaklar. Bu seviyenin altında bir kırılma ve günlük kapanış, düşüş trendinin yeniden başlamasına işaret edebilir.

BNB/USDT – Binance Coin fiyat analizi

Binance Coin (BNB), 18 Haziran’da 211 dolar seviyesindeki güçlü desteğin altında kırıldı ve kapandı, ancak ayılar bu avantajdan yararlanamadı. Bu durum, daha düşük seviyelerin alıcıların dikkatini çektiğini gösteriyor.

BNB/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Boğalar, fiyatı 19 Haziran’da 211 dolardaki kırılma seviyesinin üzerine geri itti. Eğer alıcılar bu seviyeyi sürdürebilirse, 18 Haziran’daki sert düşüşün ayı tuzağı olabileceğini gözler önüne serecek. Ayılar pozisyonlarını kapatmak için acele ederse, kısa süreli sıkışıklığa neden olabilir ve BNB/USDT paritesini 249 dolar seviyesindeki 20 günlük EMA değerine doğru itebilir. Boğalar bu engeli de aşarsa, parite 295 dolar seviyesinde hesaplanan 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) kadar yükselebilir.

Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden gerileyerek 211 doların altına düşerse, ayıların küçük rallilerde satışlarını sıklaştırdığı anlamına gelir. Ayılar daha sonra pariteyi 183 doların altına çekmeye ve düşüş trendini sürdürmeye çalışacak.

AVAX/USDT – Avalanche teknik analiz

Avalanche (AVAX), 18 Haziran tarihinde 14,50 dolar seviyesindeki desteğin altına geriledi, ancak ayılar daha düşük seviyeleri sürdüremedi. Şimdi boğalar, 20 dolar seviyesindeki 20 günlük EMA değerine ulaşabilecek toparlanma girişiminde bulunuyor.

AVAX/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Eğer fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, ayıların kontrolü bırakmadığını ve rallilerde satışlara devam ettiğini gösterir. Ayılar daha sonra fiyatı 13,71 doların altına çekip düşüş trendini sürdürmek için bir girişimde daha bulunacak. Gerçekleşirse aşağı yöndeki bir sonraki destek seviyesi 13 dolar.

Tersine, boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, ayıların kontrolünü kaybediyor olabileceğini düşündürür. Ardından boğalar AVAX/USDT paritesini, ayıların güçlü savunmasıyla karşı karşıya kalabilecekleri 30 dolar seviyesinde hesaplanan 50 günlük SMA değerine doğru ralli girişiminde bulunabilir.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Üçlü analiz ve fiyat tahmini: ETH, BNB, AVAX fiyatları ne olur?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!