Bu Hafta Bitcoin İçin İzlemeniz Gereken Olaylar ve Metrikler!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen hafta, uzun vadeli holder’lar nihayet 23.000 dolar fiyat seviyelerinin altında 178.000’den fazla Bitcoin (BTC)’yi tasfiye etmekten vazgeçti. Piyasa analistleri, yatırımcılardan son yükselişin ardından temkinli iyimserliği sürdürmelerini istiyor. Öte yandan, küresel makro görünüm hala iyi durumda değil.

Bitcoin için izlenecek önemli olaylar ve on-chain veriler

Geçen hafta, Bitcoin yatırımcıları için bir başka acımasız düzeltme haftasıydı! Geçen hafta sonu, BTC fiyatı, gerçekleşen büyük tasfiyelerin ortasında 18.000 doların altına düştü. Kripto piyasaları için likidite krizi yakın zamanda bitecek gibi görünmüyor. Celsius Network’ten sonra, Solana tabanlı merkezi olmayan protokol Solend başka bir likidite kriziyle karşı karşıya.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Bitcoin Cumartesi gününün düşük seviyesinden kısmen toparlandı. Bununla birlikte, yatırımcı güveni şimdilik düşük görünüyor. Basın zamanı itibariyle BTC, 9.963 dolarlık bir fiyatla %1,7 artışla işlem görüyor. Piyasa değeri ise 381 milyar dolar seviyesinde.

Bitcoin

Bitcoin’in kapitülasyona girmesi, madencilerin tasafiyesi ve uzun vadeli holder’ların kayıp rezervasyonu yapmasıyla on-chain bazı önemli gelişmeler oldu. Ayrıca, küresel makro gelişmeler BTC momentumu hakkında karar vermek için karar vermede ağırlık yaratmaya devam edecek.

Bitcoin için on-chain önemli gelişmeler

On-chain veri sağlayıcı Glassnode, son üç günün tarihteki en büyük USD cinsinden Bitcoin kaybına tanık olduğunu bildirdi. Açıklamada, “7,325 milyar doların üzerinde BTC kaybı, daha yüksek fiyatlarla biriken kripto paraları harcayan yatırımcılar tarafından kilitlendi” deniliyor.

Geçen hafta, uzun vadeli holder’lar günde 20K-36K Bitcoin sattı. Bu genellikle, 2021 yılının ilk yarısında veya öncesinde kripto para biriktiren holder’ları içeriyor. 23.000 doların altında, Bitcoin uzun vadeli sahipleri 178K Bitcoin sattı. Yani toplam varlıklarının %1,31’i. Bununla birlikte, toplam BTH varlıkları Eylül 2021 seviyesine düştü. Glassnode şöyle açıklıyor:

Birkaç Bitcoin LTH, 69 bin doları bile satın aldı. 18 bin dolarlık dip satarak -%75 zararla kilitlendi.

Bitcoin

Son iki yıldaki güçlü birikimin ardından, Bitcoin madencileri şimdi düşüşte. Geçen hafta, Bitcoin madencileri hazinelerinden 9.000 Bitcoin’i tasfiye etti. Şu anda yaklaşık 50.000 BTC’ye sahipler. Her düşüşte Bitcoin, madenciler için blok üretim maliyetlerine yavaş yavaş yaklaşıyor.

Kripto uzmanları ne düşünüyor?

Bazı piyasa uzmanları yatırımcılardan temkinli iyimserliği sürdürmelerini istiyor. Bitcoin’in 20.000 doların altına düşmesi ve 2017’nin en yüksek seviyesi iyi bir işaret değil. Elbette son fiyat düşüşünün zorunlu satıcılar yüzünden olması mümkün. Türev işlem platformu BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes şöyle yazıyor:

Hafta sonu itibari para piyasaları kapalı. Bu sırada BTC iyi bir hacimle Cuma gününe göre neredeyse %20 düşüşle 17.600 dolara geriledi. Zorunlu bir satıcının stop seferini tetiklediği gibi kokuyor.

Bitcoin

Ayrıca, zorunlu satış nedeniyle toparlanmanın yakında gelebileceğini de sözlerine ekledi. Ancak, satış baskısının devam etmesini muhtemel görüyor. Öte yandan, kripto piyasası bazı büyük oyuncuların büyük likidite sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu görüyor. Popüler yatırımcı Mike Alfred şunları söylüyor:

Bitcoin büyük oyuncuları tasfiye etmiyor. Celsius gibi en fazla etkilenen oyunculara maksimum hasar verecek bir seviyeye indirecekler. Sonra bu firmalar tamamen yok edildikten sonra aniden sıçrayacak. Daha yükseğe çıkacak. Zaman kadar eski bir hikaye.

analiz

Genel makro görünüm

ABD’nin en büyük endeksleri, Mayıs ayından bu yana yaşanan büyük fiyat düzeltmesinin ortasında, tepe noktalarından %20-30 arasında bir düzeltme ile karşı karşıya kaldı. Ancak, daha kötüsü bitmiş gibi görünüyor. Welt analisti Holger Zschäpitz şöyle açıklıyor:

Saklanacak bir yer yok. Hisse senetleri ve tahviller birlikte şimdiye kadarki en kötü çeyrek için yolda. Bu arada, kredi piyasaları da darbe aldı. BTC, Kasım ayında yaklaşık 70.000 dolara ulaştığından beri değerinin üçte ikisinden fazlasını kaybetti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bu Hafta Bitcoin İçin İzlemeniz Gereken Olaylar ve Metrikler!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!