İşte Bu Hafta İzlenecek 4 Altcoin ve Tahminler!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) 18 Haziran’da 17.622 dolara düştü. Bu, Bitcoin ve altcoin projelerinin tarihinde ilk kez bir önceki yüksek döngü seviyesinin altına düştüğünü gösteriyor. FED’in agresif parasal sıkılaştırması, kripto kredi platformu Celsius’ta bir kriz ve Three Arrows Capital yatırım fonundaki likidite sorunları, tüccarlar arasında bir panik duygusu yaratıyor.

Bitcoin fiyatı ne durumda?

Piyasa yorumcusu Holger Zschaepitz, Bitcoin’in tarihte dört kez %80’den fazla düştüğünü söyledi. Bu, mevcut düşüşün yaklaşık %74’ünü tarihsel standartların içine koyuyor. Piyasa analisti Rekt Capital’e göre, önceki ayı piyasaları 200 haftalık hareketli ortalamanın hemen altında bitti. Tarih tekerrür ederse, Bitcoin’in uzun süre mevcut depresif seviyelerde kalması pek olası değil. Coinglass verileri, Bitcoin’in bu yılın Haziran ayındaki %39’luk kaybının 2013’ten bu yana en kötü olduğunu gösteriyor. Aslında birkaç yatırımcı Bitcoin’in yakında dibe vurmasını bekliyordu. Bununla birlikte kripto eleştirmeni Peter Schiff, satışın devam edebileceğini ve 3.000 dolara düşebileceği söyledi. Boğalar kısa vadede BTC’deki düşüşü durdurabilir mi? Bu olursa, diğer kripto paraların daha iyi performans gösterebilecek ilk 5 altcoin projesini inceleyelim.

Bitcoin ve altcoin fiyatları

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, 18 Haziran’da 20.111 dolarlık kritik desteğin altına düştü. Böylece, düşüş trendinin yeniden başladığını gösterdi. Boğaların düşüşü satın alması, küçük bir pozitiflik olarak günlük tabloda kendini gösterdi. Alıcılar, fiyatı 20.111 dolarlık kırılma seviyesinin üzerine çıkarmaya çalışıyor. Bunu başarırlarsa, 18 Haziran’da 17,622 dolara düşüşün bir ayı tuzağı olabileceğini düşündürecek. BTC/Tether çiftinin, ileride ayıların tekrar güçlü bir direnç oluşturabileceği 23.362 dolara yükselmesi mümkün.

Bitcoin fiyat grafiği

Göreceli güç endeksi (RSI), son birkaç gündür aşırı satım bölgesinde işlem görüyor ve bu da yakın vadede bir rahatlama rallisi olduğunu gösteriyor. Bu olumlu görüşün, BTC fiyatının 20.111 dolardan düşmesi durumunda geçersiz olması muhtemel. Ek olarak, ayıların seviyeyi dirence çevirdiğini ve 17.622 doların altına kırılma olasılığını artırdığını gösteriyor. Aşağı yönde bir sonraki destek 16.000 dolarda bulunacaktır ve altcoin piyasalarında bir düşüşü tetikleyecektir. RSI’daki pozitif sapma, ayıların kontrolünü kaybediyor olabileceğini gösteriyor. 

4 saatlik grafik, fiyatın 20 üstel hareketli ortalamaya (EMA) geri döndüğünü gösteriyor. Bu, ayılar için dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye çünkü bunun üzerinde bir kırılma ve kapanış, pariteyi 50-basit hareketli ortalama (SMA) ile 23.362 dolar arasındaki genel direnç bölgesine itecektir. Tersine, Bitcoin fiyatı 20 EMA’nın üzerinde devam edemezse, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterecektir. Satıcılar daha sonra pariteyi tekrar 17.622 dolara çekmeye çalışacaklardır.

Altcoin Solana (SOL)

Altcoin Solana (SOL) güçlü bir düşüş trendi içinde hareket ediyor. Ancak RSI’daki pozitif ayrışma, düşüş momentumunun zayıflayabileceğini gösteriyor. Boğalar, fiyatı 20 günlük 36 dolarlık EMA’nın üzerine çıkarmaya çalışacak. Bu gerçekleşirse, boğaların geri dönüşte olduğunu gösterecek. SOL/USDT paritesi bundan sonra, ayıların tekrar güçlü bir savunma oluşturacağı 50 günlük ve 50 dolardaki SMA’ya yükselecektir. Aksine, fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, ayıların hakimiyetlerinden vazgeçme havasında olmadıklarını gösterecektir. Satıcılar daha sonra fiyatı tekrar 25 doların altına düşürmeye çalışacaktır. Ayrıca bu, düşüş trendinin bir sonraki ayağını başlatacaktır.

Altcoin Solana tahmini

Boğalar, 4 saatlik grafikte fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çıkardı. Bu nedenle, düşüş trendi hattındaki genel engeli aşmaya deneyecektir. Bunu yaparlarsa, düşüş trendinin kısa vadede sona ermiş olabileceğini gösterecektir. Alıcılar daha sonra fiyatı 42.50 dolara ve daha sonra 45 dolara itmeye çalışacaklar. Tersine, eğer SOL mevcut seviyeden ya da düşüş trendi çizgisinin altına inerse ve hareketli ortalamaların altına düşerse, ayıların genel direnci agresif bir şekilde savunmaya devam ettiğini ortaya koyacaktır. Bu, altcoin fiyatını 27,50 dolara ve daha sonra 25 dolara çekecektir.

Litecoin (LTC)

Ayılar, 18 Haziran’da Litecoin’i, güçlü desteğin 40 doların altına düşürmeye çalıştı. Ancak günün mum çubuğundaki uzun kuyruk, boğaların seviyeyi agresif bir şekilde savunduğunu gösteriyor. Toparlanma rallisi, 20 günlük EMA’ya (55 dolar) ulaştı. Bu, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir seviyedir. Bunun nedeni, seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanışın, trendde potansiyel bir değişiklik önerecek olmasıdır. Buna göre LTC/USDT paritesi, 68 dolarlık 50 günlük SMA’ya yükseliş yapma potansiyeline sahiptir.

LTC/USDT grafik

Bu varsayımın aksine, fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, eğilimin negatif kaldığını ve tüccarların rallilerde satış yaptığını gösterecek. Ayılar daha sonra pariteyi 40 doların altına düşürmek ve düşüş trendini sürdürmek için başka bir girişim başlatacak. Fiyat, 4 saatlik grafikte simetrik üçgen şeklinden çıktı. Bu kurulum genellikle bir devam modeli olarak hareket eder. Ancak bazen olası bir geri dönüşü de gösterir. Hareketli ortalamalar, alıcılara bir avantaj önererek yükseliş geçişini tamamladı. Alıcılar fiyatı üçgenin üzerinde sürdürürse, altcoin paritesinin, 62 dolarlık model hedefine yükseliş yapması muhtemel. Bu olumlu görüş, fiyatın aşağı inip tekrar üçgene girmesi durumunda kısa vadede geçersiz hale gelebilir. Böyle bir hareket, üçgenin üzerindeki kırılmanın bir boğa tuzağı olabileceğini düşündürecektir.

Litecoin tahmini

Altcoin Chainlink (LINK)

Chainlink (LINK) düşüş trendinde hareket ediyor. Bununla birlikte altcoin, 5,50 dolar civarında bir dip oluşturmaya çalışıyor. Ayılar 13 Haziran, 14 Haziran ve 18 Haziran’da fiyatı bu seviyenin altına çekti. Ancak, daha düşük seviyeleri sürdüremediler. Bu, boğaların düşüşlerde satın aldığını gösteriyor. RSI’daki pozitif ayrışma, düşüş momentumunun zayıflayabileceğini gösteriyor. Alıcılar, LINK’i, sert bir direnç olarak hareket etmesi muhtemel olan düşüş çizgisine doğru itmeye çalışacaktır. Fiyat, düşüş çizgisinden aşağı dönerse, ayılar tekrar LINK/USDT çiftini 5,50 dolar desteğinin altına düşürmeye çalışacak. Bu olursa, düşüş trendinin yeniden başlaması ihtimalini güçlendirecektir.

Altcoin LINK teknik grafik

Alternatif olarak, alıcıların fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarması mümkün. Bu gerçekleşirse, potansiyel bir trend değişikliği önerecektir. Böylece altcoin, ileride 10 dolara ve daha sonra 12 dolara yükselme imkanına sahip olacak. Paritedeki toparlanma, küçük bir direnç olarak hareket etmesi mümkün olan 50-SMA’ya ulaştı. Bununla birlikte, 20-EMA düzleşiyor ve RSI orta noktaya yakın. Böylece, ayıların kontrolü kaybetme ihtimali gittikçe güç kazanıyor. Alıcılar Chainlink’i 50-SMA’nın üzerine çıkarsa, parite 7.51 dolara yükselecektir. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve kapanış, kısa vadede çift dip formasyonunu tamamlayacaktır. Bununla birlikte, bahsi geçen modelin 9,50 dolarlık bir kalıp hedefi var. Ayılar, bu yükseliş görüşünü geçersiz kılmaya çalışacak. Ancak, böyle bir trend çevirme için, ayıların fiyatı 5,50 dolardaki güçlü desteğin altına çekmesi ve orada tutması gerekecektir.

Altcoin Chainlink grafiği

Bitcoin SV (BSV)

Bitcoin SV (BSV) genişleyen bir model oluşturdu. Buna göre alıcılar, fiyatı kurulumun direncinin üzerine çıkarmaya çalışıyor. RSI, düşüş momentumunun zayıfladığını gösteren pozitif bir ayrışma gösteriyor. BSV/USD paritesi, ayıların toparlanmayı durdurmaya çalışabileceği direnç çizgisine doğru yükselebilir. Bu olursa, ayıların rallilerde satış yapmaya devam ettiğini gösterecek. Böylece, pariteyi bir süre daha genişleyen formasyonun içinde tutmaya olanak tanıyacak. Tersine, boğalar fiyatı direnç çizgisinin üzerine çıkarsa, paritenin dibe vurmuş olabileceğini düşündürür. Altcoin fiyatı, daha sonra pariteyi 80 dolara ve ardından 87 dolara itme potansiyeline sahip olacak. Böylece, yeni bir yukarı hareket başlatabilecektir.

BSV teknik grafik

4 saatlik grafik paritenin 45 ile 66 dolar arasında geniş bir aralıkta işlem gördüğünü gösteriyor. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, ayıların altcoin fiyatını aralığın altına çekme girişimi başarısız oldu. Bu nedenle boğalar, fiyatı direncin üzerine çıkarmaya çalışacak. Boğalar başarılı olursa, altcoin’in yeni bir yükseliş hareketi başlatması mümkün. Bu kurulum fiyatı 87 dolara çıkaracaktır. Bununla birlikte bir başka olasılık da fiyatın 66 dolardan düşmesi. Bu olursa, paritenin bir süre daha menzile bağlı kalabileceğini önerecektir.

Bitcoin SV fiyatı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İşte Bu Hafta İzlenecek 4 Altcoin ve Tahminler!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!