Rusya’nın Petrol Devi, BitRiver ile Kripto Madenciliği için Çalışacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlete ait doğal gaz devi Gazprom’un kanatları altındaki petrol şirketi Gazpromneft, ABD onaylı Bitcoin madenciliği şirketi BitRiver ile el sıkıştı. İkili, petrol sahalarında kripto madenciliği tesisleri geliştirmeyi planlıyor.

Petrol Şirketi Gazpromneft ve Madenci BitRiver Ortak Oldu

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’nda bir mutabakat imzalandı. Buna göre, Rus petrol şirketi Gazpromneft ile Bitcoin madencilik şirketi BitRiver, ortaklaşa kripto madenciliği tesisi geliştirecek. Bunun için adres petrol sahaları olacak.

CoinDesk‘te yer alan habere göre Gazpromneft, BitRiver tarafından kurulan veri merkezlerine enerji sağlayacak. Bu veri merkezleri, ya ulaşım altyapısının kurulamadığı yeni petrol sahalarında ya da taşımacılığın çok daha pahalı olduğu uzak bölgelerde olacak.

İlginizi çekebilir: Three Arrows Capital; FTX, Deribit ve BitMex Tarafından Tasfiye Edildi

BitRiver, 20 Nisan’da ABD Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlık Kontrol Ofisi’nin (OFAC) özel olarak belirlenmiş şirketler listesine eklendi. Bunun nedeni ise şirketin, Rusya’nın doğal kaynaklarından para kazanmasına yardım ediyor olması. Şirket ise bunu haksız ve rekabete aykırı olarak değerlendirdi. ABD hükümetine daha açma planları olduğunu söyledi.

BitRiver’ın kurucusu ve CEO’su Igor Runets konuya ilgili şunları söyledi:

“BitRiver, 300 megawatt’tan fazla veri merkezini yöneten yerel yan kuruluşu ile Rusya’nın en büyük madencilik şirketlerinden biri”

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rusya’nın Petrol Devi, BitRiver ile Kripto Madenciliği için Çalışacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!