IMF Raporuna Göre Bitcoin Çok Fazla Enerji Tüketiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

International Monetary Fund (IMF) ya da Uluslararası Para Fonu tarafından yayımlanan son rapora göre, Bitcoin (BTC) geleneksel ödeme yöntemlerine göre çok daha fazla güç tüketiyor.

Bitcoin’in Güç Tüketimi Geleneksel Ödeme Yöntemlerinin Çok Üstünde

Uluslararası Para Fonu’nun yayımladığı son raporda en büyük kripto para birimi olan Bitcoin ile ilgili bazı veriler yer aldı. IMF raporuna göre, kripto para birimi Bitcoin, banka kartı ve kredi kartı ile yapılan geleneksel ödemelere göre çok daha fazla enerji tüketimi gerçekleştiriyor. IMF’in raporunda araştırmada kullanılan hesaplamanın akademik ve özel sektör yayınlarına dayandırıldığı belirtildi.

İlginizi çekebilir: İspanyol Havayolu Şirketi Vueling, Bitcoin Kabul Ediyor

Rapordaki Bitcoin (BTC) güç tüketimi hesaplaması, Xavier Lavayssièr, Germán Villegas Bauer ve Itai Agur tarafından yapıldı. Bitcoin’in üretim süreci için yılda 91 terawatt-saat elektrik tüketiminin yapıldığının belirtildiği raporda, bu elektrik tüketiminin 5.5 milyon nüfusu olan Finlandiya’nın elektrik tüketiminden daha fazla olduğu ifade edildi.

Rapora göre Bitcoin’in enerji tüketimi çok fazla olsa da nasıl yapılandırıldıklarına ilişkin ayrıntılara bağlı olarak Merkez Bankası Dijital Para Birimleri’nin (CBDC) ve bazı kripto varlıkların, geleneksel ödeme yöntemlerine göre daha düşük enerji tüketiyor. IMF raporunda son olarak kripto için sürdürülebilir enerjilerin kullanılması, kriptonun enerji tüketimi bakımından geleneksel yöntemlere göre çok daha az enerji tüketmesini sağlıyor.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
IMF Raporuna Göre Bitcoin Çok Fazla Enerji Tüketiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!