Analist değerlendirdi: BNB, XRP, DOT ne olur? | 16.6

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasında bu hafta takibe alınması gereken 3 altcoin mercek altında.

Bitcoin (BTC) fiyatı, 20.000 dolar desteğini test ettikten sonra, Fed’in 75 baz puanlık faiz artışına rağmen son 24 saatte yüzde 7 artmayı başardı.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre, son bir gün içinde kimi altcoin’ler güçlü yükseliş kaydetti.

Bu bilgiler ışığında ilk sıralarda yer alan kripto para birimleri düşüş trendine son verirken önümüzdeki günlerde ne gibi hareketlerin yaşanabileceği merak ediliyor. Cointelegraph analisti Rakesh Upadhyay; Binance Coin (BNB), Ripple (XRP) ve Polkadot (DOT) fiyatları hakkında tahminlerini paylaştı.

BNB/USDT – Binance Coin teknik analiz

Binance Coin (BNB) fiyatının, 211 dolardaki kritik seviyeye yaklaşmasıyla birlikte boğalar ve ayılar arasında zorlu bir savaş başladı. Boğalar, 14 Haziran tarihinde yukarı yönlü toparlanma başlatmaya çalıştı ancak daha yüksek seviyeleri elinde tutmayı başaramadı.

BNB/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Boğaların zayıflığını fırsat bilen ayılar bu durumdan yararlanarak 15 Haziran’da fiyatı 211 doların altına çekti. Düşen hareketli ortalamalar ayılar için avantajlı görünse de, RSI’daki aşırı satış seviyesi kısa vadede yaşanabilecek rahatlama rallisine işaret ediyor.

Eğer boğalar fiyatı 211 doların üzerinde sürdürmeyi başarırsa, BNB/USDT paritesi 272 dolar seviyesinde hesaplanan 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) değerine doğru ralli girişiminde bulunabilir. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve günlük kapanış ile parite birkaç gün daha 211 ile 350 dolar arasındaki geniş kanalda sıkışıp kalabilir.

Tersi durumda, fiyat mevcut seviyeden ya da 20 günlük EMA’dan düşerse, ayılar bir sonraki destek seviyesi olan 186 dolara kadar düşüş trendini sürdürmeye çalışacak.

XRP/USDT – Ripple fiyat analizi

Ripple (XRP) fiyatı, 13 Haziran tarihinde azalan üçgen modelinin aşağı yönlü kırılma hedefi olan 0,30 dolara düştü. Ayılar 14 Haziran’da fiyatı desteğin altına çekti ancak günün mum çubuğundaki uzun kuyruk boğaların düşüşlerde alımları sıklaştırdığını gösteriyor.

XRP/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Alıcılar, 0,38 dolardaki kırılma seviyesine ulaşabilecek bir toparlanma başlatmaya çalışıyorlar. Eğer ayılar bu seviyeyi dirence çevirirse, toparlanma girişimi olumsuz kalabilir. Satıcılar daha sonra düşüş trendini sürdürmeye çalışacak ve XRP/USDT paritesini bir sonraki güçlü destek seviyesi görevi üstlenen 0,24 dolar değerine indirecek.

Tersine, boğalar fiyatı 0,38 dolar seviyesinin üzerinde tutar ve sürdürebilirse, daha düşük seviyelerde güçlü alımlar gerçekleşecektir. Alıcılar daha sonra pariteyi 0,45 dolarda hesaplanan 50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) seviyesine itmeye çalışacak. Ancak ayıların bu bölgede güçlü bir meydan okuma başlatması ve fiyatı 0,46 ile 0,50 dolar arasında konsolide etmeye çalışması muhtemel.

DOT/USDT – Polkadot teknik analiz

Polkadot (DOT), son iki gündür 7,30 dolardaki kritik desteğin yakınında işlem görüyor. Ayılar fiyatı 7,30 doların altına çekse de daha düşük seviyelerde güçlü alımlarla karşılaştılar.

DOT/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Alıcılar fiyatı 7,30 doların üzerinde tutmayı sürdürürse, DOT/USDT paritesi 8,80 dolar seviyesinde hesaplanan 20 günlük EMA’ya kadar yükselebilir. Bu dikkat edilmesi gereken önemli bir seviyedir. Zira bunun üzerinde gerçekleşecek kırılma ve günlük kapanış pariteyi bir süre için 6,36 dolar ile 12,44 dolar arasında konsolide edebilir.

Aksine, fiyatın 20 günlük EMA’dan düşmesi durumunda, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterir. Ardından 6,36 doların altında yaşanabilecek kırılma ve günlük kapanış, düşüş trendinin yeniden başlamasını işaret edebilir. Parite daha sonra 5 dolara ve ardından 4,23 dolara kadar düşebilir.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analist değerlendirdi: BNB, XRP, DOT ne olur? | 16.6
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!