ABD Hava Kuvvetleri bütçeleme ve muhasebe sisteminde blockchain’i kullanacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD ordusu, blockchain teknolojisini faaliyetlerini büyütmek için uzun süredir birçok yönden test ediyor. Şimdi ise ABD Hava Kuvvetleri (USAF), bütçeleme ve muhasebe süreçlerinde blockchain teknolojisinden faydalanmayı planlıyor.

USAF, perşembe günü paylaşılan basın bültenine göre ordunun nakit akışı ve tedarik zinciri kalite ve kontrolünü izleyecek blockchain tabanlı bir sistem geliştirmek için SIMBA Chain ile anlaştı. Dijital Blockchain Bütçeleme Muhasebesi ve İzleme (DiBaT) adlı proje, USAF tedarik zinciri bütçesindeki tüm dolarları dolarize etmeyi ve fatura merkezleri, satın alım ekipleri ve tedarikçiler arasındaki fon hareketlerini takip etmeyi amaçlıyor.

DiBaT, basın bültenine göre fonları güvenli, güvene dayalı olmayan ve değiştirmeye dayanıklı bir blockchain üzerinde izlemek ve denetlemek için SIMBA Blocks’u kullanacak. Böylece USAF yönetimi, paranın nasıl kullanıldığını ve sistemdeki konumunu görüntüleyebilecek. Proje, tedarik zincirinin görünürlüğü ve satın alınan materyallerin şeffaflığını da artıracak.

Cointelegraph’a konuşan SIMBA Chain Kurucu Ortağı Joel Neidig, projenin şeffaflık ve verimliliğe olumlu bir etkide bulunurken, orduya sık satın aldıkları öğelere yaptıkları yatırımdan edindikleri getiriyi hesaplama konusunda da yardımcı olmasının beklendiğini belirtti:

“Hava Kuvvetleri ile çeşitli uygulamalar üzerine 4 yıldır çalışıyoruz, nihayet pilot aşamadan ve kavram kanıtlamadan çıktığımız ve üretim ortamına geçtiğimiz için heyecanlıyız. Hava Kuvvetleri, ABD Savunma Bakanlığı içinde blockchain kullanımında kesinlikle lider.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Hava Kuvvetleri bütçeleme ve muhasebe sisteminde blockchain’i kullanacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!