MicroStrategy’nin CEO’su Teminat Çağrısı İddialarını Reddetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasalarında yaşanan son düşüş, kripto odaklı birçok şirketi derinden etkilemiş durumda. Birçok şirket düşüş sonrası stratejilerinde güncellemeye giderken, bu şirketler hakkında iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak kısa bir süre önce Bitcoin’in yaşadığı kritik düşüş sonrası MicroStrategy’nin Silvergate Capital’den aldığı 205 milyon dolarlık bir kredi alması gündeme geldi. Kredi koşullarına göre şirket, Bitcoin 21.000 doların altında işlem görürse, şirket bir marj çağrısı başlatmak zorunda kalacaktı. Ancak MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor‘a göre böyle bir şey yaşanmayacak.

“MicroStrategy Teminat Çağrısı ile Karşı Karşıya Değil”

MicroStrategy, uzun zamandır Bitcoin’in (BTC) her düşüşünü fırsata çevirerek Bitcoin alması ile biliniyor. Şu anda dünyanın borsa dışı en büyük Bitcoin rezervine sahip olan şirket, bu Bitcoin’leri almak için bazı bedeller ödemişti. Bunlardan birisi olan Silvergate Capital’den aldığı 205 milyon dolarlık kredi, son günlerde MicroStrategy’ye sıkıntı oluşturmuş durumda.

Kredinin alındığı dönemde şirketin CEO’su Saylor, şirketinin bankayla yaptığı çarpıcı bir anlaşmanın ardından amiral gemisi kripto para birimini “verimli bir teminata” dönüştürmeyi başardığını iddia etmişti. MicroStrategy’nin kasasında bugünün fiyatlarıyla yaklaşık 2.8 milyar dolar değerinde 129.218 Bitcoin bulunuyor. Ancak Virginia merkezli Tysons şirketi, Bitcoin düşüşü ile birlikte yaklaşık 1 milyar dolar kaybetmiş durumda.

Mayıs ayında MicroStrategy Başkanı Phong Le, Bitcoin fiyatı 21.000 doların altına düşerse şirketin bir marj çağrısı ile karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarmıştı. Bugün ise Bitcoin 20.124 dolara kadar geriledi.

İlginizi çekebilir: Bitcoin (BTC) Teknik Analizi – 15 Haziran 2022

Ancak Saylor’un açıklamalarına göre şirketin teminat çağrısı yaşaması söz konusu değil .

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
MicroStrategy’nin CEO’su Teminat Çağrısı İddialarını Reddetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!