Ethereum 1.100 dolara kadar düştü – Veriler “dip aşağıda” diyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ether (ETH) fiyatı, 14 Haziran tarihinde 1.100 doların altına düşerek Ocak 2021’den bu yana görülmeyen seviyeleri test etti. Aşağı yönlü hareket, 10 Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.870 dolardan bu yana yüzde 78’lik düzeltmeye anlamına geliyor.

Daha da önemlisi Ether, 10 Mayıs ile 14 Haziran 2022 arasında Bitcoin’den (BTC) yüzde 33 daha düşük performans gösterdi ve benzer bir olay en son 2021 yılının ortalarında gerçekleşmişti.

Binance borsasında 2021’deki ETH/BTC paritesi. Kaynak: TradingView

Bitcoin ile Ether arasındaki ETH/BTC paritesi 0,082 ile zirveyi görmeden iki hafta önce dar bir aralıkta salındı. Bu dönemde, Ethereum ağında kilitli toplam varlık miktarı (TVL) iki ay içinde 42 milyar dolardan 93 milyar dolara fırlamıştı.

Ether’in 2021’deki düşük performansının arkasında ne var?

Sonuçlara varmadan önce, 2021’de ETH/BTC paritesinde yüzde 31’lik düzeltmeye neyin yol açtığını anlamak için daha geniş perspektiften bakmak gerekiyor. Aktif adreslerin sayısı iyi bir başlangıç noktası olabilir.

Ethereum ağındaki günlük aktif adres sayısı (7 günlük ortalama). Kaynak: CoinMetrics

Veriler, mart ortasındaki 595.620’den mayıs ortasındaki 857.520’ye yükselen aktif adreslerde istikrarlı büyümeye işaret ediyor. Dolayısıyla TVL değerindeki artış sadece yatırımcıları şaşırtmadı, aynı zamanda kullanıcı sayısını da artırdı.

Haziran 2021’de Bitcoin’e karşı yüzde 31 düşük Ether performansı, Ethereum ekosisteminde benzeri görülmemiş büyümenin ardından soğuma dönemini yansıtıyordu. Ether fiyatının sonucu yıkıcı oldu ve bu “DeFi yazını” yüzde 56’lık bir düzeltme izledi.

Coinbase borsasında Ether/USD paritesi. Kaynak: TradingView

Ether’in benzer bir yoldan gidip gitmediğini anlamak için güncel verileri karşılaştırmak gerekir. Bu bağlamda, Bitcoin fiyatına karşı yüzde 31 gerilemeyi bekleyenler, 27 Haziran 2021’de 1.800 dolara yakın bir döngüde bu altcoin’i satın aldı ve fiyat 50 günde yüzde 83 arttı.

Ether alım sinyali mi veriyor?

Bu yıl Bitcoin’e karşı yüzde 33 negatif performansından önce Ethereum aktif adres göstergesi düşüş gösteriyordu.

Ethereum ağı günlük aktif adresleri (7 günlük ortalama). Kaynak: CoinMetrics

10 Mayıs 2022 itibarıyla Ethereum ağında, son birkaç aya kıyasla düşük sayılabilecek 563.160 aktif adres vardı. Bu, Ether fiyatının BTC cinsinden kayıplarını hızlandırmasıyla ortaya çıkan 2021 ortası hareketinin tam tersi.

Göreceli olarak yatay ilerleyen kullanıcı sayısına rağmen, Ethereum ağının daha yüksek bir TVL sunarak büyüdüğü düşünülebilir.

Ethereum ağındaki toplam kilitli varlık miktarı. Kaynak: Defillama

Veriler, 10 Mayıs 2022’de Ethereum ağındaki TVL değerinin bir önceki ay 102 milyar dolardan 87 milyar dolara düştüğünü gösteriyor. Bu nedenle, “DeFi yazı” sonrasında 2021 ortalarında yaşanan soğuma ile BTC’ye karşı Ether fiyatında mevcut yüzde 33 düşüş arasında bir ilişki yok.

Bu veriler, iki dönem arasında hiçbir benzerlik göstermiyor, ancak 1.200 dolar bir döngü düşüklüğü de olabilir. Eğer doğruysa, ağın kullanımı dışındaki diğer faktörlere bağlı hareket gelecek.

Son fiyat düzeltmesinden önce aktif adreslerin ve TVL verilerinin ne kadar zayıf olduğu göz önüne alındığında, yatırımcılar dip seviyeyi tahmin etmeye çalışırken ekstra dikkatli olmalı.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum 1.100 dolara kadar düştü – Veriler “dip aşağıda” diyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!