Avrupa Komisyonu “tüm kripto varlıkların düzenlenmesi” gerektiği fikrini yineledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Komisyonu Finansal Hizmetler, Finansal İstikrar ve Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı Mairead McGuinness, ekosistemde görülen üç büyük olay nedeniyle, kripto para birimlerinin düzenlenmesine ilişkin yeni bir tartışma ortaya attı.

Salı günü Brüksel’deki konuşması için yaptığı yazılı açıklamada McGuinness, Celsius Network’ün para çekme işlemlerini askıya almasının yanı sıra Terra (başlangıçta LUNA ismindeyken şimdi LUNA Classic “LUNC” oldu) çöküşünün kripto varlık düzenlemesine olan ihtiyacı gösterdiğini söyledi. Avrupa Birliği. Rusya’ya yönelik yaptırımları aşmak için potansiyel olarak kripto para kullanıldığına dair endişelerin de faktör olduğunu ekledi.

McGuinness, “İster fiyat oynaklığı bulunan kripto varlıklar, isterse ‘fiyatı sabit para birimleri’ olsun, tüm kripto varlıklarına düzenleme gerekli” dedi. “Kripto para ile ilgili yasal zemin mevcut olsaydı, tüm kripto varlık hizmet sağlayıcıları düzenlenmiş kuruluşlar olsaydı ve Avrupa Birliği’nde etkin denetime tabi olsalardı yaptırımları kolayca uygulayabilirdik.”

AB yöneticisi, şu anda Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından incelenmekte olan teklifin Kripto Varlıklardaki Piyasalar (MiCA) aracılığıyla Fransız hükümeti altında bir “siyasi uzlaşmayı” planladığını da sözlerine ekledi:

MiCA kuralları; tüketicinin korunması, piyasa bütünlüğü ve finansal istikrar konusundaki endişeleri gidermek için doğru araç olacak. Son gelişmeler göz önüne alındığında bu çok acil bir durum.

#EU2022FR | Today, #trilogue on the regulation on Markets in crypto-assets #MiCA https://t.co/cvyS8Xh9vZ

— Présidence française du Conseil de l’UE 🇫🇷🇪🇺 (@Europe2022FR) June 14, 2022

MiCA taslağındaki öneride, Avrupa Birliği içinde hizmet veren tüm kripto firmaları muhtemelen aynı kurallara tabi olacak. Başlangıçta önlem, İş İspatı (PoW) kripto para birimlerine yönelik potansiyel yasakla ilgili endişeler nedeniyle ertelendi, ancak mart ayında komiteden çıktı.

Komisyon, AB içindeki dijital varlıkları düzenlemeye yönelik çalışmalarına ek olarak, nisan ayında finansal hizmetler uzmanlarının merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) potansiyel sunumuna ağırlık vermesi için başlatılan bir istişareyi perşembe günü tamamlayacak. McGuinness, mayıs ayında AB komisyonunun Dijital Euro için mevzuat çıkarmaya “hazır olacağını” söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avrupa Komisyonu “tüm kripto varlıkların düzenlenmesi” gerektiği fikrini yineledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!