Kripto Piyasası Kan Banyosu Geçen Hafta 100 Milyon Doları Aşan Çıkışları Nasıl Tetikledi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sadece bir hafta kripto para piyasasındaki tüm sonucu tamamen değiştirebilir. 7 Haziran’da yayınlanan bir rapor, dijital varlıkların düşüş eğilimine rağmen geçen hafta girişlere tanık olduğunu ortaya koydu. Bu giriş 100 milyon $’a ulaştı ve yönetim altındaki toplam varlıklar (AuM) 39.8 milyar $’a ulaştı.

Ancak söz konusu giriş çok uzun sürmedi…

Ağır Kanama…

Kripto para piyasası, piyasanın ‘Trilyon’ bölgesinden çıktığını gören ağır bir düzeltme aşamasından geçiyor. Basın zamanında, genel piyasa 24 saat içinde %14’lük bir düzeltme yaşadıktan sonra 959.7 milyar dolar seviyesindeydi.

Beklendiği gibi, CoinShares’in en son Dijital Varlık Fonu Akışları Haftalık raporuna göre dijital varlıklar geçen hafta 102 milyon dolarlık çıkış gördü. Blog, kripto genelindeki olumsuz duygular göz önüne alındığında şunları kaydetti:

“Dijital varlık yatırım ürünleri akışları, geçen hafta toplam 102 milyon ABD Doları tutarındaki istikrarlı günlük çıkışlarla birlikte şahin para politikası beklentisiyle dalgalı olmaya devam ediyor.”

İşte bir grafik gösterimi:

Kripto Piyasası Kan Banyosu Geçen Hafta 100 Milyon Doları Aşan Çıkışları Nasıl Tetikledi? 3

Coğrafi olarak konuşursak, çıkışların çoğu Amerika’ya odaklandı ve Avrupa’nın sadece 2 milyon dolarlık çıkış gördüğü toplam 98 milyon dolar oldu.

Cehenneme Giden Merdiven?

Elbette, öyle görünüyor.

Bitcoin geçen hafta toplam 57 milyon dolarlık çıkış gördü ve aylık çıkışları 91 milyon dolara çıkardı. İlginç bir şekilde, bu çıkışlara rağmen, kısa-Bitcoin yatırım ürünlerinde toplam 0,2 milyon dolarlık küçük çıkışlar da görüldü. Bununla birlikte, toplam AuM, uzun uzun Bitcoin yatırım ürünleri için 27 milyar dolara kıyasla 55 milyon dolarda çok daha düşüktü.

kripto Kripto Piyasası Kan Banyosu Geçen Hafta 100 Milyon Doları Aşan Çıkışları Nasıl Tetikledi? 4

Bloga göre, önemli bir faktör BTC’nin ölümüne yol açtı:

“Bitcoin’i son 6 ayda bir “kripto kışına” iten şey, büyük ölçüde ABD Federal Rezervinin giderek artan şahin söyleminin doğrudan bir sonucu olarak açıklanabilir.”

Terra’nın fiyaskosu bile bu korkunç senaryoyu ağırlaştırmaya yardımcı oldu. Her neyse, şimdi altcoinlere geçelim…

En büyük altcoin olan Ethereum, toplam 41 milyon dolarlık bir çıkış haftası daha gördü ve bugüne kadarki toplam çıkışları 387 milyon dolara (AuM’nin %4,4’ü) getirdi. ETH geçmişte de sürekli bir çıkış gördü. Toplam AuM’nin Kasım 2021’deki 23 milyar dolardan bugün 8,7 milyar dolara düşmesinin nedenlerinden biri.

Bununla birlikte, Solana (SOL), yaklaşık 400.000 $ ‘dan gelen küçük bir artış kaydetti. Oysa Litecoin (LTC), Cardano (ADA) ve XRP, her biri 200.000 dolar değerinde giriş gördü. Ancak blogun iddia ettiği gibi, altcoinlerin kaderine gerçekten yardımcı olmadı:

“ Geçen hafta 4,7 milyon ABD doları çıkış gören Çok varlıklı yatırım ürünlerinin yanı sıra, yatırımcılar altcoin pozisyonlarına ekleme yapmaktan kaçındı.”

Genel olarak, kriptoların bu devasa engelleri aşması ve toparlanması önemli miktarda zaman alacak.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.


Post Views:
58

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Piyasası Kan Banyosu Geçen Hafta 100 Milyon Doları Aşan Çıkışları Nasıl Tetikledi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!