Musk ve Saylor, Bitcoin düzeltmesi nedeniyle 1,5 milyar dolar zarar etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayı piyasası pençelerini indirdiği sırada kripto birikimlerine tutunmak zor bir iş olabilir. Halka açık şirketler arasında Bitcoin’e en çok yatırım yapan iki şirketi düşünün. İşte bu şirketler, 13 Haziran itibarıyla yatırımlarında neredeyse 2 milyar dolar zarara uğradılar.

Bitcointreasuries.net’e göre Microstrategy’ye ait 130 bin ve Tesla’ya ait 43 bin Bitcoin (BTC), dolar cinsinden epey değer kaybetti.

Bitcointreasuries.net’e göre Bitcoin’in en büyük yatırımcıları.

Microstrategy’ye baktığımızda, Michael Saylor’ın 129.218 BTC için 3.965.863.658 dolar harcadığını görüyoruz. Bitcoin’in bugün yaşadığı ani değer kaybı, şirketin önceden elde ettiği tüm kârı silerek yatırımının değerinin 3.074.987.824 dolara gerilemesine, yani 900 milyon dolar zarara uğramasına yol açtı. Microstrategy hisseleri (MSTR) de borsalar henüz açılmadan son ayların en düşük seviyesini gördü.

Tesla’nın 2021 boğa piyasası sırasında 1,5 milyar dolara satın aldığı 43.200 BTC’den ettiği 1 milyar dolar kâr da uçtu gitti. Şirketin söz konusu yatırımının değeri, mevcut durumda 1 milyar dolardan biraz fazla, yani ilk yatırımdan 500 milyon dolar az ediyor.

Böylece Bitcoin destekçisi iki milyarder, bugünkü düzeltme nedeniyle toplam 1,4 milyar dolar zarar etmiş oldu. Her iki şirket de halka açık olduğu için, temmuz ayında yayınlanacak çeyreklik raporlarında Bitcoin yatırımlarından ettikleri zarar daha net olarak görülebilecek.

Microstrategy için işler biraz daha kötü görünüyor. Bitcoin fiyatı 21 bin dolara kadar gerilerse, şirketin bir borcu için sunduğu teminata ekleme yapması gerekecek.

little reminder that Saylor needs to add collateral around $21k $BTC

snippet from Q1 earnings: pic.twitter.com/OM7haXSk6A

— yeezus 幸栄 (@yeezuscapital) June 13, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Musk ve Saylor, Bitcoin düzeltmesi nedeniyle 1,5 milyar dolar zarar etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!