Celcius’ta Neler Yaşandı? Ethereum Neden Düşüyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1.7 milyondan fazla müşterisi bulunan ve platform içerisinde 12 milyar dolar para bulunduğu belirtilen Celcius’un piyasa düşüşünden kaynaklı ödemeleri yapamayacağı iddiaları gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde yüksek getiri oranı ve kredi veren bir platform olan Celcius’un, müşterilerden aldığı fonları geri ödemeyeceği iddia edilmişti. Aldığı fonları başka platformlarda işleterek müşterilerine dağıtan platformun elinde bulunduğu Ethereumların %44’lük kısmı Ethereum 2.0 birleşmesi için stETH’ye dönüştürülmüştü.

Normalde 1:1 Ethereum ile aynı olması gereken stETH fiyatının %4,4 düşüş yaşaması Celcius platformunu zora soktuğu belirtiliyor.

Ardından Celcius konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada Celcius’un: tüm para çekme, transfer ve swap işlemlerini durdurduğu belirtildi. Ayrıca Celcius:

Durdurma işlemini, Celcius’un ilerleyen dönemde yapması gerekenleri daha iyi yerine getirebilmesi için yapıyoruz. Operasyonlarımız devam etmektedir. Bilgi vermeye devam edeceğiz.

dedi.

Ethereum’a Etkisi

Celcius’un elinde bulundurduğu Ethereumların %44’lük kısmının stETH olarak bulunması, geri kalan ethereumların ise sadece 5 hafta boyunca müşterilerine vereceği gelir olarak yeteceği gündeme gelmişti.

Elinde kalan ethereumları müşterilerine dağıtmak için nakde geçirmek zorunda kalan Celcius, 11 Haziran Cumartesi günü 42.000 Ethereum (ETH), 12 Haziran Pazar günü 12.000 ETH ve bugün yaklaşık 50.000 ETH olmak üzere son üç gün içerisinde FTX‘e yaklaşık 104.000 ETH gönderdi.

Bu işlemi gören insanların fiyatın düşeceğini düşünerek elindeki ürünleri satması ve bitcoin’inde bu olayla birlikte düşüş yaşaması Ethereum’da son 7 günlük periyotta %35’lik bir düşüşe neden olduğu belirtiliyor. Yazım esnasında 1220 dolar civarında bulunan Ethereum uzun zamandır desteği olan 1700 doların altına düşmesinin ardından düşüşü hız kazandı.

Parsec.finance’a göre, Ethereum 1100-1200 dolara düşerse Aave Makerdao ve Compound’dan yaklaşık 900 milyon dolar silinecek.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Celcius’ta Neler Yaşandı? Ethereum Neden Düşüyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!