Teksas’taki Bitcoin Madencilerini Sıcaklar Vurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri’nin Austin eyaletinde yer alan Teksas, şimdilerde yüksek sıcaklar karşı karşıya. Havaların ısınmasıyla birlikte enerji talebi de artış gösterdi. Durum böyle olunca aslında Teksas’taki Bitcoin madencileri de bu sıcaklardan etkilenen isimler arasında yer aldı.

Teksas’taki Bitcoin Madencileri Sıcaklardan Dertli

Teksas, Bitcoin madencilerin yoğun olarak yer aldığı ABD şehirlerinden biri. Teksas‘ta bu hafta yüksek hava sıcaklıkları söz konusuydu. Bu da haziran ayında rekor düzeyde güç kullanımının yolunu açtı. Teksas’taki sıcak hava dalgası, bazı Bitcoin madenciliği operasyonları üzerinde de olumsuz etki oluşturdu.

Texas Elektrik Güvenilirlik Konseyi’nin (ERCOT) verilerine göre, enerji talebi Pazartesi günü 72.386 megawatt’lık bir zirveye ulaştı. Bu haziran ayı için bir rekor demek. Tüm zamanların rekoru aslında 23 Haziran 2021’de 70.257 MW olarak gelmişti. Böylece yeni rekor kırılmış oldu.

The Block‘a göre Eyaletteki birçok Bitcoin madencisi, enerji talebinin en yoğun olduğu zamanlarda enerjiyi kesmek için ERCOT ile anlaşmalar yaptı. Avukatlar, bu tür bir esnekliğin şebeke için bir varlık olabileceğini söylüyor.

Bitdeer isimli şirket, rekor sıcaklıkların olmasına rağmen talep arttığında şirketin normalde olduğu gibi yanıt vereceğini söyledi.

Bir Bitdeer sözcüsü yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

İlginizi çekebilir: Türkiye’de ve Dünyada Haftanın Trend Coinleri! 4 – 10 Haziran

“7 Haziran’da öğleden sonra geç saatlerde operasyonları kısıtladık ve şebekedeki kullanımı ve artan sıcaklıkları izlerken bunu yapmaya devam edeceğiz. Güç maliyetleri belirli fiyat noktalarına ulaştığında otomatik yazılım tetikleyicileri kullanarak gücü kesiyoruz”

Bitcoin madencilik şirketi Argo Blockchain da hafta başında mayıs ayında yüzde 25 daha az Bitcoin çıkardığını açıklamıştı. Burada da yüksek sıcaklıklar nedeniyle güç kapatıldığı zamanlar etkili oldu.

Argo CEO’su Peter Wall durumu şöyle açıkladı:

“Bu, yaklaşık 5 Bitcoin değerinde. Birkaç kez gönüllü olarak kısıntıya gittik. Enerji fiyatları arttı, o gücü şebekeye geri verdik ve bu birkaç kez oldu”

Riot Blockchain de sıcaklıklar arttıkça operasyonlarını azaltacağını açıkladı.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Teksas’taki Bitcoin Madencilerini Sıcaklar Vurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!