Bitcoin Lightning Network kapasitesi 4.000 BTC’yi geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto parasının kutlama için bazı nedenleri var. Lightning Network’ün açık kapasitesi ilk kez 4.000 Bitcoin’e (BTC) çıktı, yani 120 milyon dolar değer eşler arası ödemelere hazır bulunuyor.

Lightning Network, 1.000 BTC sınırını ilk kez Ağustos 2020’de, 2.000 BTC sınırını ise Temmuz 2021’de geçmişti. Ağın kapasitesi, 18 aylık zaman diliminde ikiye katlandı.

Lightning Network kapasitesinin Ocak 2022’den beri gösterdiği büyüme. Kaynak: Glassnode.

CoinCorner CEO’su Daniel Scott, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada “Lightning kapasitesinde ilk başta yavaş ve istikrarlı bir büyüme gördük, fakat Ocak 2021’den beri güçlü bir büyüme gösteriyor,” diye belirtti.

Bitcoin’in baz katmanında geliştirilen layer-2 ödeme protokolü Lightning Network, işlemlerin neredeyse anlık olarak tamamlanmasına olanak sağlıyor. Bitcoin ile dünyayı dolaşan gezgin Paco de la India, aşağıdaki videoda Mozambikli Bitcoin kullanıcısı Jorge’den Lightning Network kullanarak şort satın alıyor.

Day 261
I got to buy a pair of shorts for #Bitcoin from Jorge in Tofo. Paid him sats via #paxful Lighting to his @MuunWallet
Thanks to @BitcoinEkasi for orange pilling him. Jorge misses you.
This is #btc adoption in Mozambique
Obrigado,
Paco#runwithbitcoin https://t.co/UqFtKZzfFL pic.twitter.com/JRMUel6twK

— Paco de la India⚡ (@RunwithBitcoin) June 3, 2022

Glassnode’ün kıdemli zincir üstü analisti James Check, “Lightning network’ün büyümesi, ‘kayıtsız kalınan’ dönemden tam anlamıyla denenmeye başladığı bir döneme geçişi gösteriyor,” diye açıkladı.

1ML verilerine göre, Lightning’te satoshi (Bitcoin’in en küçük birimi) göndermenin ortalama masrafı 0,01 doların epey altında kalıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Lightning Network kapasitesi 4.000 BTC’yi geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!