Bitcoin (BTC)’de 15 Bin Dolar Bekleniyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cuma günü akşam saatlerinde açıklanacak olan ABD enflasyon verilerinin piyasalar arasında dalgalanmalar göndermesi bekleniyor. Ayrıca yatırımcılar, bu durumun, Bitcoin (BTC)’i dar ticaret aralığından çıkarmasını bekliyor. İşte detaylar…

Bitcoin enflasyon verilerine nasıl tepki verecek?

Bitcoin (BTC), bir aydan uzun süredir dalgalandığı bir seviye olan 30.000 dolar civarında işlem görüyor. 32.000 doların üzerine çıkma girişimleri dirençle karşılansa da, traderlar tokenın 28.000 doların altına düşmesine izin vermekten de çekiniyor. Ancak Mayıs ayı ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verisi bu eğilimi değiştirebilir. BTC’nin 2022’deki kayıplarının çoğu, ABD Merkez Bankası (FED) tarafından faiz oranı artışlarını teşvik etmesi muhtemel olan yükselen enflasyon korkularından kaynaklanıyor.

Bitcoin İçin Bu Seviyeleri Bekleyin!

MarketWatch verileri, piyasaların Nisan ayındaki yüzde 8.3’ten hafif düşüşle yüzde 8.1’lik bir veri beklediğini gösteriyor. Piyasadaki genel fikir birliği, BTC için iki ana senaryoya işaret ediyor. Veriler yatırımcıların beklediğinin altında gelirse, enflasyonun gerçekten de sakinleşmeye başladığına dair işaretler üzerine token için bir rahatlama rallisini tetikler. Uzmanlar, BTC‘nin, kısa vadede muhtemelen 32.000 dolarlık zirvenin üzerine çıkacağını söylüyor.

Ancak uzmanlara göre, veriler beklenenden daha yüksek gelirse BTC keskin bir şekilde düşer. Uzmanlara göre ABD Merkez Bankası, oranları daha da artırmanın bir işareti olarak yüksek bir veri açıklayabilir. Bu durum da, riskten kaçınma hissi uyandırır. Piyasalar, Rusya-Ukrayna savaşının zincirleme etkilerini hala hissediyor. Bu durumda, trader’lar, beklediklerinden daha yüksek bir TÜFE için hazırlanacak. BTC üzerindeki aşağı yönlü baskı, kripto paradaki kayıpların yakın vadede herhangi bir kazançtan çok daha büyük olacağını gösteriyor. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere BTC, Nisan ayı TÜFE verisinin ardından 26.000 dolara kadar düştü.

Önceki Öngörüleri Çıktı! İşte Bitcoin'in Sıradaki 4 Seviyesi

BTC ne kadar düşebilir?

Teknik göstergeler, BTC’nin şu anda azalan bir üçgen modeli oynadığını gösteriyor. Coin, kazançlardan ziyade gelecekteki kayıplara daha yatkın. Kripto analisti Mark Yusko, BTC’nin bu modelde ne kadar uzun süre harcarsa, mevcut seviyelerden yüzde 50 düşüşle 15.000 dolara gerileme olasılığının o kadar yüksek olduğu bir en kötü durum senaryosu çiziyor. Analist, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Bu azalan üçgende 30 bin dolar civarında sıçrayan Bitcoin durumu ne kadar uzun sürerse, 15 bin dolara düşme riski o kadar yüksek olur.

Böyle bir çöküş, BTC’yi Kasım ayındaki 68.000 dolarlık rekor seviyesinden yaklaşık yüzde 80 düşüş yaşamasıyla sonuçlanır.   Yusko tarafından açılan bir ankette, 1000 katılımcının çoğunluğu 15.000 dolar kadar bir düşüş bekliyor. En büyük kripto para, yazım sırasında, yüzde 0.8’lik bir düşüş ile 30.122 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin (BTC)’de 15 Bin Dolar Bekleniyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!