Binance CEO’sundan Bitcoin Ayı Piyasası Yorumu: 4 Yıl Mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance CEO’su Changpeng Zhao, CNBC Squawk Box Asia katılımında Binance’in kaldıraç sisteminin benzersiz olduğunu söyledi. Dünyanın en büyük borsasının sağladığı avantajları açıkladı. Bunun dışında CZ, dört yıllık piyasa döngüsünün her zaman tekrar etmeyeceğini söylüyor.

Düzenleyiciler kaldıraçlı piyasa istemiyor

Changpeng Zhao, borsasının kaldıraçlı Bitcoin ürünleri sunmasının doğruluğunu tartıştı. Henüz emekleme döneminde olan kripto para piyasası, milyonlarca tecrübesiz yatırımcıya sahip. Bu yatırımcılar göz önüne alındığında CZ, kaldıraçlı işlemler hakkında şunları söylüyor:

Kaldıraçlı ürünleri yalnızca izin verilen yerlerde sunuyoruz; izin yoksa, onlara teklif etmeyiz.

Binance'den SHIB ve Bu 2 Altcoin İçin Duyuru: Askıya Alınıyor!

Binance borsasında kaldıraçlı işlem yapmak için yatırımcıların bir “mini testi” geçmesi gerekiyor. Sorulardan biri: “Para kazanma şansınızın %50’den fazla olduğunu düşünüyor musunuz?”. Kullanıcılar bu soruya “evet” cevabını verirse, Binance kullanıcının kaldıraçlı işlem yapmasına izin vermez. Bunun amacı, bilinçsiz yatırımcıları fon kaybından korumaktadır.

CZ kaldıraçlı işlemler konusunda, bu ürünlerin piyasayı dengelediğini söylüyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, yakın tarihli bir röportajda finans uzmanı olan Jim Rogers’de benzer bir görüşü dile getirmişti. CZ ise istikrar sağladıklarını vurgularken, düzenleyicilerin öfkesini çektiğini söylüyor:

İnsanların kaldıraçlı ürünlerde para kaybedeceğini söylemek daha mantıklı değil mi? Daha fazla istikrara yol açar ve aynı zamanda düzenleyicilerin öfkesini çekmez mi?

Binance CEO’su: Mevcut kripto düşüşü 4 yıl sürebilir 

CZ’ye yöneltilen sorulardan biri ayı piyasasının ne kadar sürebileceğiyle ilgiliydi. CZ, bunun cevabını kimsenin bilmediğini, ancak ayı piyasasının tarihsel olarak 4 yıllık sürdüğünü söyledi. 2013, 2017 ve 2021, boğaların sahada olduğu 4 yıllık döngü dönemleriydi. Ancak CZ, tarihin her zaman tekerrür etmeyeceğini söylüyor:

Tarihin böyle olması geleceğin de böyle olduğu anlamına gelmez.

4 yıllık döngüler

2024’te yaklaşan halving, Bitcoin’de blok başına ödülü 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye düşürecek. Tarihsel olarak, 4 yıllık bu döngü, etkinlik öncesinde iki yıllık bir toparlanma rallisi, ardından bir yıllık bir meteorik boğa ve 12 aylık bir ayı piyasasını içeriyor. Geçmiş bir rehber ise 2021’in 2017 gibi yükseliş yılı olması gerekiyordu.

Bununla birlikte, Arca araştırma direktörü Katie Talati’ye göre, boğa döngüsünün kendini tekrar etmesi pek olası değil. Talati, bunun nedeni açıklıyor:

Birkaç neden var; birincisi, madencilerin gücünün son yarılanmadan bu yana büyük ölçüde azalmasıdır. Şu anda piyasaya sürülen çok az Bitcoin var. 2018’de hype madenci etkisinden çok daha fazla yönlendirildi. Artık durum böyle değil.

Şu anda Glassnode verileri, şu anda basılan Bitcoin sayısının 30 günlük ortalamasının 900 BTC’de olduğunu gösteriyor. Başka bir deyişle fiat bazında 35 milyon dolar. Yani Bitcoin’in 24 saatlik 24,7 milyar dolarlık işlem hacminin sadece %0,14’ü. Ortalama 10 yıl önce 12.000 BTC’nin üzerinde, 2013 ile 2016 arasında 4.000 BTC’nin üzerinde ve 2020’den önce 2.000 BTC’nin üzerindeydi. Sonuç olarak, CZ’nin ve analistlerin tahminlerinin doğruluğunu sadece zaman gösterebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Binance CEO’sundan Bitcoin Ayı Piyasası Yorumu: 4 Yıl Mı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!